Interview Annys moet weg: "Verleden maand was ik nog onbetaalbaar"

Annys moet weg: "Verleden maand was ik nog onbetaalbaar"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Maxime Annys moet weg bij OH Leuven. Voor de supporters van de fusieclub en voor Annys zelf een verrassing. "Ik weet niet of ik uitleg ga krijgen, maar ik zou er wel één willen", zei hij aan onze redactie.

Nog vijf wedstrijden en het verhaal van Maxime Annys bij Leuven loopt ten einde. Er werd geen beroep gedaan op de optie in zijn contract, die deze maand gelicht diende te worden. "Het is voor mij ook een raadsel waarom ze deze beslissing namen, want ik hoorde enkele maanden geleden toch dat ze tevreden waren over mij en met mij door wilden", vertelde Annys ons. "Verleden week zat mijn manager, Gunter Thiebaut, samen met de sportieve directeur Luc Denteneer, en toen vertelde hij Gunter dat ze mijn contract niet gingen verlengen."

Voor Annys een echte verrassing. "Ik was echt niet op de hoogte. Ik weet niet of ik deze week een uitleg ga krijgen, maar ik zou er toch graag één willen. Blijkbaar voldoe ik niet aan de eisen, maar dat vind ik toch raar voor iemand die 27 wedstrijden mocht spelen en het toch niet slecht deed. En er wordt geen enkele optie gelicht blijkbaar: ook Van Goethem, Nys, Ngalula en Gendarme mogen vertrekken."

"Denteneer had me een maand geleden nog gezegd dat ik onbetaalbaar ben en dat we gingen praten over een nieuw contract. Nu goed, dit is voetbal en je kan er niets meer aan veranderen. Ik ga nu kijken wat er op mij afkomt. Ik hoop dat nu ik een vrije transfer heb, dat er nog ploegen interesse gaan tonen. Er is al belangstelling, maar hoe meer keus, hoe beter."

Ook de supporters reageren verbolgen. Op Facebook werd zelfs al een pagina opgericht: "Wij willen dat Maxime Annys blijft bij OHL". "Ik heb een goed contact met de supporters en ook zij reageren heel verbaasd. Ik hoop de reden te weten te komen. We gaan wel als vrienden uit elkaar. Ik heb hier mooie jaren beleefd. Het is misschien een cliché, maar het is zo. Ik ben ook niet kwaad op de coach. Hij heeft me weer een kans gegeven. Maar als OHL met een goed bod was gekomen, had ik zeker bijgetekend."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 13:30 KAA Gent KAA Gent

Nieuwste reacties