Interview Mathijssen: "Nooit duidelijke antwoorden gekregen"

Fabian Morren
| 17 reacties
Mathijssen: "Nooit duidelijke antwoorden gekregen"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Jacky Mathijssen heeft op het Kiel meer toelichting gegeven bij zijn afscheid van Beerschot. Beide partijen besloten in onderling overleg om uit elkaar te gaan. "Ik vind het enorm spijtig".

Manuel Gonzalez in Antwerpen

"Patrick (Vanoppen, red.) koos me zestien maanden geleden omdat het duidelijk was dat ik een club in crisismomenten door zo'n moeilijke periodes kan loodsen", zei Jacky Mathijssen. "De club zat in een overgangsfase en moest veel beslissingen nemen. Patrick had 100 procent vertrouwen in mij. Het maakt je uiteraard enorm fier als mensen je vertrouwen."

Beerschot zat/zit in financieel slechte papieren. "Maar het sportieve luik werd heel goed apart gehouden", reageerde Mathijssen. "We werden zelfs ondersteund vanuit het bestuur met zeer duidelijke opdrachten. Eén ding was apart aan Patrick Vanoppen: hij zag het allemaal heel structureel en had zeer duidelijke opdrachten om de doelstellingen te halen."

Wat waren de kantelmomenten in dat anderhalve jaar Beerschot voor Jacky Mathijssen?

De eerste wedstrijd van Mathijssen bij Beerschot: "Ik heb die overgelaten aan de mensen die er toen al waren. Ik was toen pas twee dagen in dienst. De ploeg had individueel heel veel kwaliteiten, maar miste de drive. Er was een financieel onevenwicht tussen de kwaliteit van de kern en de plaats in de rangschikking."

Bijna dag op dag, 1 jaar later: Beerschot - Genk 2-0: "Dat was onze beste match. We waren toen in zeer goede doen. We hadden onze driehoek met twee spitsen en een echte nummer tien. Er was balans in de groep en we hadden het gevoel dat we de verwachtingen konden overtreffen."

Vertrek van Sidibé en in het bijzonder Kagelmacher: "De club heeft toen een keuze moeten maken. Dat is de wetmatigheid en ik wil geen kritiek geven. Het heeft een paar dagen nagezinderd bij mij, maar in de kleedkamer zinderde dat veel langer na. We hadden het gevoel dat we de play-off 1 konden halen, maar door het vertrek van Gary (Kagelmacher, red.) werd deze mogelijkheid ons ontnomen."

Jeugd kansen geven: "Gelukkig kon Özturk spelen. We wilden ook absoluut Dries Wuytens lanceren, met de moeilijke taak om Gary Kagelmacher te vervangen. Ik denk dat we daarin geslaagd zijn. Thuis speelden we met een beetje bluf en kenden we successen."

Ook de spelers van Beerschot reageerden ontgoocheld op het vertrek van Kagelmacher. "Ze beseften dat Play-Off 1 niet voor dit jaar zou zijn. Ik kan niet tegen verlies, maar kon er wel mee leven omdat de groep elk verlies oppakte en eruit wou leren. Samen met de feedback van de spelers en eigen bevindingen wist ik waar we ons moesten versterken."

"Ik heb dan oplossingen bedacht en doorgegeven aan de club", vervolgde Mathijssen. "Het is de verantwoordelijkheid van de club om deze raad te gebruiken of niet. Ik heb een paar keer om duidelijke antwoorden gevraagd, maar nooit gekregen. Dan moet je als trainer je conclusies trekken. Ik ga niet in de arena staan met andermans ideeën."

En nu?

"Wat ik nu ga doen? Genieten van het mooie weer. Ik moet hier even tijd laten overgaan en nadenken over de mooie episode hier. Als het ergens slecht gaat zal men wel weer aan mij denken en komt er wel een aanbod. Ik had niet verwacht dat men met anderen sprak", verwees Mathijssen naar de gesprekken met Koster. "Dat maakte me triest."

"Bedankt, spelers!"

"Het was een matte kleedkamer, maar die is geëvolueerd naar een hard werkende kleedkamer met een drive. Dat is de grote verdienste van allen die hier met mij werkten. We hadden de beste en meest complementaire staf. Van Joske tot de medische staf, iedereen wil ik bedanken. Dit straalde ook af op de spelers, die elke dag het gevoel hadden dat ze iets meekregen. Dat kan je niet in elke kleedkamer bewerkstelligen. Met een klein beetje hulp is deze groep tot grootse dingen in staat. Ik wil de spelers bedanken en vind het enorm spijtig dat het geëindigd is", aldus Mathijssen.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 2

Nieuwste reacties