Interview "Pers, schrijf aub positief over Beerschot!"

Fabian Morren
| 145 reacties
"Pers, schrijf aub positief over Beerschot!"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Beerschot laste een persstop in. Dat was nodig, zo zegt Patrick Vanoppen. De voorzitter is zeer boos op de pers. "Ik ben de enige die zijn kop in de shit steekt!"

"De reden van de persstop waren de geruchten die verschenen in de media. Ik heb dan een stop ingevoerd om de club te beschermen. We wilden ons ook afschermen om het licentiedossier af te werken."

Vanoppen deelde aan enkele media (GvA en Sport/Voetbalmagazine) ook gele en rode kaarten uit. "Het gebruik van die kaarten was ludiek, maar de sancties niet. Specifiek werden twee media geband, omdat we het gevoel hadden dat ze de club en in het bijzonder de voorzitter viseerden."

Over GvA: "Sinds de eerste verschijning van Patrick Vanoppen bij de club vanaf 2007 zijn ze negatief. Vooral Lex Molenaar is gericht op het schaden van de reputatie van de club en te kleineren."

Over Sport/Voetbalmagazine."Hier gaat het over een aantal artikels, vooral het artikel 'Messias uit Leuven'. Dit is karaktermoord! Niemand werd geciteerd en het was heel gortig. Dat is schandelijk naar de contacten toe. We beraden ons over juridische stappen."

Over HLN: "Er stond een kop dat het budget zou gehalveerd worden. Dat werd dan nog eens gevisualiseerd met een pijl naar beneden. Dezelfde dag had ik een afspraak met de sponsor. HLN heeft zich geëxcuseerd en probeert het recht te zetten. Knap, maar eigenlijk is het al te laat."

"Als je uit zo'n grote put komt, zijn dergelijke artikels heel schadelijk. Bovendien verwees niemand naar de vorige eigenaars", klinkt het verontwaardigd bij Vanoppen. "Het is te droef voor woorden om mensen die hard werken voor een club, proberen te destabiliseren. Dit kan ik niet tolereren. De pers schrijft goed over het sportieve, maar over het extra-sportieve is er incompetentie troef."

Licentie
Vanoppen weet ook al wat de uitkomst van de licentieaanvraag zal zijn. "De Licentiecommissie probeert autonoom te beslissen. Ze vragen mij om discretie. Morgen zal er nieuws zijn van de commissie voor alle clubs, maar ik weet al lang wat de uitslag is."

De sterke man van Beerschot maakte zich behoorlijk boos en deed een oproep aan de pers. "Ik ben de enige in heel België die zijn kop in de shit stak en zijn portefeuille opentrok. Ik heb al veel mensen in Antwerpen ontmoet die een grote mond hebben, maar weinigen hebben hun portefuille bovengehaald. Schrijf aub positief! Fans en sponsors hebben goed nieuws nodig, dus bouw mee aan een positief verhaal."

"Ik begrijp dit niet en wil het niet begrijpen. Daarom moeten we die idiote maatregelen, zoals een persstop nemen. We wilden het halen van de licentie als een feest vieren, maar dat is door de problemen met de pers gefnuikt."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 2

Nieuwste reacties