Vanoppen: "Wij vergroten ons budget"

Vanoppen: "Wij vergroten ons budget"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Patrick Vanoppen heeft ook meer duidelijkheid gegeven over de toekomst van de club. Ondanks alle financiële werk dat er nog voor de boeg is, wil de voorzitter van Beerschot vooruit. "Een elfde plaats is niet meer genoeg."

Johan Walckiers in Antwerpen

Vanoppen had het ook over het financiële plaatje. "Van 2003 tot 2011 is er hier een put achtergelaten van 10 miljoen euro", aldus Vanoppen. "Daarnaast zijn er nog enkele miljoenen gewoon opgesoupeerd. De club was niet rendabel en dat is de bedoeling voor de volgende jaren: we moeten rendabel worden en die put dichten."

Sportief blijft hij echter ambitieus. "Naast al die perikelen moet ook het voetbal zelf goed blijven. Voor volgend seizoen volstaat de elfde plaats niet meer. Wij gaan ook kijken naar een goede samenwerking met een buitenlandse club, maar daar is nog niets concreet over. De basis daarvan is een goed contract. Daarnaast richten we ons op transfervrije spelers en jonge spelers."

Veel zal afhangen van het licentiedossier dat morgen wel of niet toegekend wordt. "We zijn al een hele tijd bezig met het voorbereiden van volgend seizoen. We starten niet in augustus zoals hier enkele jaren geleden nog de trend was. We zijn ook een bezig met een nieuwe hoofdsponsor en ik denk dat die nog beter zal worden dan Quick. We mogen ook ambitieus zijn. We zijn geen kleine stad."

"Voor volgend seizoen willen we onze kern versterken. Er moet stabiliteit achteraan komen, we willen meer Belgen en meer gestalte. Daarin speelt de visie van de trainer een grote rol. We willen blijven aanvallend voetbal brengen. En daarnaast is het vooral werken naar fysiek, intelligent en modern voetbal."

Dat Beerschot niet stilzit, mag duidelijk zijn. "We willen elk jaar twee plaatsen hoger eindigen. Gent is daarbij een goed voorbeeld. Zij komen ook van ver, maar ze hebben bewezen dat je met goed beleid omhoog kan klimmen. Daarvoor alleen zou ik Gent al kampioen willen zien spelen: voor het werk dat Louwagie en De Witte daar verricht hebben."

Vanoppen wierp ook al een blik op het budget van volgend seizoen. "Dat zal iets hoger liggen dan dit jaar: rond de 9-10 miljoen euro. Dat blijft stabiel: rond de 2,6-2,7 miljoen euro van het tv-contract, 3 miljoen van sponsors, ticketing rond de 3 miljoen en dan nog wat andere merchandising. Daarbij, binnenkort kunnen jullie de jaarrekening inzien."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 13:30 KAA Gent KAA Gent

Nieuwste reacties