Hamalainen spiegelt zich aan AZ'er Poulsen

Mathias Dumarey
| 2 reacties
Hamalainen spiegelt zich aan AZ'er Poulsen
Foto: © SC

Brian Hamailainen (foto) is nog niet echt bekend bij het Belgische voetbalpubliek, maar hij scoorde vorige zaterdag wel knap op vrije trap voor Zulte Waregem op het veld van bekerwinnaar Lokeren.

Zulte Waregem en zijn spelers vielen dit seizoen was tussen de plooien van het seizoen 2011-2012. De club kwam amper in de media en de nieuwe spelers die vorige zomer werden aangetrokken zijn ook nu nog onbekenden voor de volgers van het vaderlandse voetbal.

Brian Hamalainen is zo'n speler die vorige zomer in Waregem terechtkwam. "Francky Dury wil dat ik nadrukkelijker in beeld kom. Een flankverdediger moet ook aanvallend zijn steentje bijdragen", zegt de Deen in HLN.

"Mijn grote voorbeeld is Simon Poulsen, speler bij AZ. Hij kijkt niet alleen naar het defensieve, maar is ook nuttig in de aanval", stelt Hamalainen die zich ook steeds beter voelt in ons land. "Ik geraak nu stilaan aangepast aan de Belgische competitie. Het is hier echt wel van een hoger niveau dan in Denemarken", besluit de Scandinaviër.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties