Speler halfblind geslagen na wedstrijd

Melissa Maes
| 16 reacties
Speler halfblind geslagen na wedstrijd
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Na rellen tijdens een Walivovoetbalwedstrijd heeft een groep Lokerse jongeren zaterdagavond een raid gepleegd op een Marokkaans café in Sint-Niklaas. Een speler van Nieuwkerken werd er halfblind geslagen en de zaak werd vernield.

De wedstrijd FC Nieuwkerken – Oude Schuur uit de eerste afdeling van het liefhebbersverbond Walivo moest kort voor het einde worden stopgezet door vechtpartijen op en naast het veld.

Een van de spelers van FC Nieuwkerken, Mustafa Garbaui, werd na de partij opgewacht door een twintigtal spelers en supporters van Oude Schuur uit Lokeren. “Ze sloegen me neer en schopten me onophoudelijk op mijn hoofd. Ik slaagde er uiteindelijk in om te vluchten en de politie te bellen”, zegt Garbaui in GvA.

De belagers van Garbaui trokken daarna naar de thuisbasis van hun tegenstander in Sint-Niklaas. Volgens Achraf, een andere speler van FC Nieuwkerken, kwamen ze met bijna vijftig man toe.

“Ze waren op zoek naar spelers van onze club. Op dat moment was enkel onze middenvelder Hassan Asseraw aanwezig in de zaak.” De man moest in kritieke toestand naar een ziekenhuis in Antwerpen. "Er zat glas in zijn oog en de kans is groot dat hij daardoor halfblind wordt." Er loopt momenteel een gerechtelijk onderzoek naar de daders van de raid.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

EK

Nieuwste reacties