Melsele en RC Wetteren houden de eindronde spannend

Gentil Dossche
| 1 reacties
Melsele en RC Wetteren houden de eindronde spannend
Foto: © SC

Het oude verhaal in een nieuw kleedje. Beide ploegen toonden duidelijk de wil om via de eindronde naar het Nationale voetbal te klimmen en dus waren de toeschouwers de grote winnaars.

Svelta kon zich moeilijk een beter begin dromen want al na vijf minuten was het raak toen Filip Vermeulen een hoekschop verzilverde. Lang kon het thuispubliek echter niet genieten. Lieven Somers kon een poging van Lesley Hoorens nog met een beenveeg wegwerken maar was even later kansloos toen Jonas Haentjens een voorzet van Hoorens tegen de touwen knalde (9’). Om beurten gingen beideteams voluit op zoek naar de voorsprong.Stijn Vinck mikte een voorzet van Wouter Kersschot naast en Robby Van Durme viseerde de vuisten van Somers. Na concentratieverlies waren de bezoekers terug op achtervolgen aangewezen. Kersschot ging door op een vrije trap en iedereen verkeek zich zodat de bal rustig in doel hobbelde (39’). Wetteren reageerde via Haentjens die te hoog mikte en aan de overzijde likte een schot van Vinck de deklat.

Na de rust ging RC Wetteren ijverig op zoek naar de gelijkmaker.JeanAhorukomeyekwam centimeters te kort om over Somers te koppenen Haentjens knalde op de vuisten van de thuisportier. Aan de overzijde moest Matthieu Verhoeveneen schot van Nicky Baert van de lijn vegen. Aan het uur vergatAhorukomeye een teruglegger van Hoorensbinnen te duwen. Een vrije trap van Bart Ghijselinckkon nog worden weggekopt en Somers tipte een voorzet van Van Durme over. De bezoekers kenden opnieuw pech toen Van Durme een vrije trap op de paal krulde (69’). De verdiende gelijkmaker bleef in de lucht hangen maar zelfs van op een paar meter knalde Ahorukomeyeeen teruglegger onbegrijpelijk hoog over.

Als je, zoals RC Wetteren, teveel open kansen mist kun je een match niet winnen. Gelukkig voor de sterke bezoekers kon Melsele slechts een keer meer scoren en wordt de terugmatch een klapper. Volgende zaterdag om 18u30 krijgt RC Wetteren-Kwatrecht thuis de kans om orde op zaken te stellen of te moeten toezien hoe Svelta Melsele naar de finale van de eindronde trekt.

Svelta Melsele: Somers, Liessens, Filip Vermeulen, Dieter Vermeulen, Smet, Vinck, Kersschot, De Moor, Van den Nieuwenbriel, Baert en Brokken

RC Wetteren-Kwatrecht:De Smet, Van Durme, Vermeerschen, Franky Verhoeven, Ghijselinck, Matthieu Verhoeven, Troch (75’ Janssens), Gijsbrecht, Haentjens, Hoorensen Ahorukomeye

Doelpunten: 5’ F. Vermeulen 1-0, 9’ Haentjens 1-1, 39’ Kersschot 2-1

Kaarten:geel:D. Vermeulen, Ghijselinck, Vinck, Van den Nieuwenbriel

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Oost-Vlaanderen (1)

Nieuwste reacties