Messi scoort vier keer, Valencia zeker van Champions League

Sam Soetaers
| 14 reacties

Barcelona heeft het laatste thuisduel met Pep Guardiola op de bank gewonnen. Valencia is zeker van deelname aan de Champions League.

Barcelona won met 4-0 van Espanyol. Alle doelpunten werden gescoord door Lionel Messi. In de twaalfde minuut scoorde de Argentijn vanuit een vrije trap. Naast twee betwiste penalty's kon hij na rust nog één keer van zich laten horen. Onder Guardiola scoorde Messi 141 doelpunten in 138 wedstrijden.

Real Madrid heeft een nederlaag tegen Granada nog net kunnen afwenden. Jara had de thuisploeg al na 5 minuten spelen op voorsprong gebracht. Pas in de laatste tien minuten kon Real orde op zaken stellen. Een strafschopdoelpunt van Ronaldo een own-goal van Cortes deden Granada nog de das om.

Beter nieuws was er voor Valencia. Door de nederlaag van Atletico Madrid bij Malaga is het zeker van deelname aan de Champions League volgend seizoen. Jonas scoorde in blessuretijd het enige doelpunt tegen Villarreal, dat maar één punt boven de degradatiezone staat.