Interview Van Holsbeeck: "Jacobs heeft meer respect verdiend"

Van Holsbeeck: "Jacobs heeft meer respect verdiend"
Foto: © SC

Herman Van Holsbeeck weet nog niet of zijn trainer volgend seizoen ook nog de touwtjes in handen zal hebben, maar heeft wel één boodschap naar de fluiters van gisteren toen Ariël Jacobs naam werd omgeroepen bij de titelviering. "Hij had het applaus moeten krijgen dat hij verdient."

Johan Walckiers in Anderlecht

Blijft Ariël Jacobs of niet? In de woorden van de bestuurslui schemert door dat hij het na viereneenhalf jaar zelf voor bekeken gaat houden. Herman Van Holsbeeck blijft echter herhalen dat het helemaal zijn eigen keuze is. "We gaan luisteren naar zijn verhaal. We hebben 4,5 jaar constructief samengewerkt en dat gaat nu ook zo zijn. Hij behaalde twee titels, twee tweede plaatsen en een beker. Hij beslist zelf."

Gisteren werd Jacobs nog door een deel van het publiek uitgefloten, een ander deel applaudiseerde dan weer. Het minste wat gezegd kan worden is dat zijn aanblijven een polemiek uitlokt. "Ariël verdient meer respect en het doet mij dan ook pijn als hij niet het applaus krijgt dat hij verdient. Hij heeft immers het grootste deel van de doelen bereikt. Enkel voor die twee helften tegen AZ heeft hij geen verklaring."

Indien Jacobs opstapt zijn er alternatieven. "Ik heb al een plan B klaar, maar ik weet nog niet of die direct kan tekenen. Ik begrijp Ariël ook. Kijk maar naar Guardiola, na drie jaar Barcelona was die er ook mee klaar. De druk binnen Anderlecht is heel groot en dat vreet aan iedereen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties