Interview Lozano: "Antwerpse voetbaloorlog? Het gaat er over"

Lozano: "Antwerpse voetbaloorlog? Het gaat er over"
Foto: © SC

Juan Lozano heeft zijn hart in Antwerpen verloren. De vinnige middenvelder van vroeger is nu gezapiger geworden en pendelt over en weer tussen België en Spanje. De voetbaloorlog die wordt uitgevochten in Antwerpen draagt allerminst zijn goedkeuring weg.

Johan Walckiers in Antwerpen

Lozano speelde bij Beerschot en kan dus wel meepraten over de rivaliteit tussen de Ratten en Antwerp. "Dat was in mijn tijd ook wel al hoor. Ik kreeg nogal dingen naar mijn hoofd geslingerd als ik een derby moest spelen, maar op de duur hoor je dat niet meer. In Madrid en Barcelona heb je dat ook, maar nog veel erger. Dat zal altijd zo zijn als er twee grote clubs in één stad spelen. Die rivaliteit is wel leuk zo lang ze niet escaleert, zoals nu."

Lozano zet daar wel een kanttekening bij. "In onze tijd was het veel rustiger. Nu gebeuren er dingen die vroeger nooit zouden gebeurd zijn. Met verf naar Patrick Vanoppen gooien en zo. Dat gaat er over en dat is spijtig."

"Kijk, ik ging vroeger na een derby zelfs iets drinken in een Antwerp-café. Wat trok ik mij dat aan? Als mijn vrienden in dat café zaten, ging ik daar ook naartoe. En ik heb nooit last gehad. Nu zou je dat niet moeten doen, want er zijn echt van die bendes."

Gepraat over een fusie en een gemeenschappelijk stadion zijn aan Lozano niet besteed. "In mijn tijd kwam dat nooit ter sprake. Ik ga me daar ook niet over uitspreken, maar ik denk niet dat het echt mogelijk is. Rivaliteit moet kunnen, dat is zelfs goed voor het voetbal, maar het mag niet escaleren."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties