Dirar: "Daum is een buitengewone persoonlijkheid"

Fabian Morren
| 7 reacties
Dirar: "Daum is een buitengewone persoonlijkheid"
Foto: © SC

Nabil Dirar verliet in januari Club Brugge om bij de Franse tweedeklasser Monaco te gaan spelen. "Ik heb nog geen spijt van die beslissing", zegt hij in S/VM.

"Het gaat uitstekend", lacht Dirar. "De uitdaging was om ons te redden. Dat is gelukt. Hadden we enkele speeldagen geleden niet verloren van Clermont, dan maakten we zelfs nog kans op promotie. Met een volledig nieuwe ploeg hebben we ons toch aardig uit de slag getrokken."

“Het voetbal in de Franse tweede klasse is erg fysiek en agressief”, vervolgt Dirar. “Tot de laatste minuut. Ik heb me daaraan moeten aanpassen. In de Ligue 2 moet je je opofferen voor de ploeg.”

”Soms maak je het verschil, soms hou je het beter simpel. Belangrijk is om daar een evenwicht in te vinden. In het begin was het extra moeilijk omdat we door onze penibele situatie bijna negentig minuten op verdedigen waren aangewezen."

Bij Club Brugge klikte het met Christoph Daum zeer goed.  "Een man met een indrukwekkende persoonlijkheid”, aldus de Marokkaanse international. "Tonnen ervaring ook. En erg streng. Een training bij hem was als een wedstrijd. Hij liet de concurrentie ten volle spelen.”

”Iedereen was bang van hem, dus gaf iedereen zich helemaal. Hij wilde echte mannen op het veld zien. Mannen met karakter. Als je deed wat hij je opdroeg, dan liet hij je met rust. Hij kon vertrouwen geven. Daar hield ik wel van."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Ligue 2

Nieuwste reacties