Supportersclub 1895: "Belgische fans worden niet aan hun lot overgelaten"

Supportersclub 1895: "Belgische fans worden niet aan hun lot overgelaten"
Foto: © SC

Onze redactie sprak met Erik Reynaerts, de supportersombudsman die vorige zomer de overkoepelende supportersclub 1895 uit de grond stampte. "Het verhaal over Dover is uit de lucht gegrepen", stelt Reynaerts de fans gerust.

Vorige zomer richtte Eric Reynaerts in samenwerking met de Nationale Supportersfederatie de supportersclub 1895 op. Deze fanclub overkoepelt alle door de KBVB erkende supportersclubs van de Rode Duivels. Reynaerts regelt als supportersombudsman eigenlijk een beetje het reilen en zeilen van de aanhang van onze nationale ploeg. Na een half jaar 1895 maakt hij voor onze redactie de balans op.

Erik, hoe ver staat 1895 na zes maanden tijd?

"Het gaat fantastisch goed. Natuurlijk lijden we zoals elke pasgeborene aan enkele kinderziektes, maar dat is vooral te wijten aan het enthousiasme van de supportersclubverantwoordelijken en de omvang van het succes. We tellen 146 fanclubs en krijgen wekelijks nieuwe aanvragen. Ondertussen tellen we 8000 leden voor de nieuwe campagne en zijn het aantal abonnees verviervoudigd. Laten we niet vergeten dat de nieuwe WK-campagne pas over drie maanden van start gaat".

Wat kost het lidmaatschap voor deze campagne en hoe kunnen mensen lid worden?

"Er zijn twee tarieven: het BLACK-membership aan 20 euro en een GOLD-formule aan 30 euro. Dit is geldig voor twee jaar en is beduidend goedkoper dan in andere landen. Onze leden zijn zeker van hun plaats bij thuiswedstrijden en krijgen ook voorrang bij uitwedstrijden. Wij proberen alles zo goed mogelijk te begeleiden en helpen hen bij de organisatie van hun club. Alles is bovendien terug te vinden op onze website, waaronder de voordelen en de voorwaarden".

In Het Nieuwsblad stond gisteren te lezen dat 4000 Belgen straks mogelijk de hele nacht vastzitten in Dover.

"Dat artikel is uit de lucht gegrepen en heeft heel wat supporters onterecht ongerust gemaakt. Het klopt dat een tiental fanclubs pas om zeven uur de overtocht zullen kunnen maken, maar dat wisten zij al wanneer er geboekt werd. 1895 heeft er alles aan gedaan om P&O te overtuigen, maar het bedrijf vaart reeds op de maximumcapaciteit. Bovendien is er het faillissement van Sea France, waardoor er meteen een pak vaarten wegvallen. Insinueren dat wij onze supporters in de steek laten is de waarheid geweld aandoen: wij staan in nauw contact met de clubs en helpen hen altijd waar mogelijk. We hebben in Engeland ook een rood nummer ter plaatse waar de fanclubs terecht kunnen. Bovendien zijn we nog met een viertal mensen naar Londen afgezakt om onder andere een supportersdorp te organiseren. Helaas bleek dit niet mogelijk te zijn door de Engelse wetgeving".

Wat mogen de Belgische fans in de toekomst nog verwachten?

"Op dit moment proberen we de administratieve achterstand eerst in te halen. Maar in de nabije toekomst willen we de verplaatsingen nog sterker coördineren. We bekijken de mogelijkheid om charters in te leggen of citytrips te organiseren. Verder probeer ik met Technisch Directeur Benoit Thans een fandag op poten te zetten en willen we rond thuiswedstrijden ook een fan-village optrekken".

Bekijk hier ook de facebookpagina van 1895!
Twitter: @fanclub1895
 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties