Officieel: Lokeren speelt Europees op de Heizel

Officieel: Lokeren speelt Europees op de Heizel
Foto: © SC

Wat al enige tijd in de lucht hing, werd zonet bevestigd: Sporting Lokeren zal zijn thuiswedstrijden in de (voorronde van de) Europa League in het Koning Boudewijnstadion spelen.

“Het liefst hadden we de fans Europees voetbal in het eigen vertrouwde Daknamstadion willen aanbieden, maar helaas bleek dat onmogelijk. Binnen een (te) kort bestek van amper twee maanden diende het stadion te worden omgeturnd tot een stadion van 'klasse vier'”, aldus het bestuur van de Waaslanders.

Naast tal van zware ingrepen (kleedkamers, persruimte,verlichting …) zou Daknam ook over 8000 zitplaatsen met rugleuning van 30 cm moeten beschikken.

Lokeren voegt er aan toe dat het vele supporters zou moeten teleurstellen indien men in het Daknamstadion zou spelen en een grote tegenstander zou treffen. Als Inter Milaan of Liverpool uit de bokaal komen, zou er immers veel meer vraag naar een ticket zijn dan dat men plaatsen zou kunnen aanbieden.

Wij hebben geopteerd om de bouwplannen even opzij te zetten en ons te concentreren op het sportieve. Het bestuur wenst in eerste instantie te investeren in spelers, eerder dan in overhaaste bouwplannen.”

Sporting Lokeren zal zorgen voor georganiseerd vervoer per bus: “We zijn op dit moment in onderhandeling met de stad Lokeren. Het stadsbestuur wil heel graag de fans van Sporting Lokeren de verplaatsing naar de Heizel gratis aanbieden. Een geste die de club ten zeerste naar waarde weet te schatten.”

Het bestuur van Lokeren concludeert: “We hebben in dit dossier gehandeld als een goede huisvader. En als dusdanig hebben we onze emotionele bezwaren aan de kant moeten schuiven voor een rationele benadering.“

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties