Wilmots: "Ze mogen met een pak geld komen: ik blijf"

Fabian Morren
| 132 reacties
Wilmots: "Ze mogen met een pak geld komen: ik blijf"
Foto: © SC

Marc Wilmots is de nieuwe bondscoach van de Rode Duivels. Hij moet de Belgen naar het WK van 2014 in Brazilië leiden. "Dit is een heel mooie uitdaging", zegt hij.

"Het is heel snel gegaan", vertelt Wilmots. "Ik wilde zondag thuisblijven bij mijn familie, want Philippe Collin zei me dat hij maandag of dinsdag zou bellen. Maandagmiddag werd ik gebeld en wilden ze me 's avonds al spreken. Toen hadden we een goeie discussie over het sportieve. Dinsdag hebben we een contract opgesteld."

Het is een contract voor twee jaar, plus een optie voor langer. "Dat betekent dat ze vertrouwen hebben", beseft Wilmots. "Ik heb echter neen tegen de optie gezegd. Ik wil eerst het WK halen. Dat is al zwaar genoeg. Daarna zullen we zien."

Leekens en Advocaat
Wilmots wil het duidelijk anders aanpakken dan zijn voorgangers Advocaat en Leekens. "Er is maar één doel en dat is om de Rode Duivels naar het WK te loodsen. Ik respecteer altijd mijn contract. Er mag hier iemand met een pak geld aankomen, ik stuur hem zo weer naar huis."

Wilmots krijgt dus de voorkeur op Gerets. "Naast Gerets waren er nog meerdere kandidaten", reageert hij. Dat is normaal. Ik denk dat er een stuk of vijf waren. Ik had twee mogelijkheden: of ik zei neen want ik heb schrik. Of ik zei: we gaan er voor, met de spelers en de fans die erin geloven."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties