Reactie Jiracek: "Even blij geweest als iemand anders had gescoord"

Jiracek: "Even blij geweest als iemand anders had gescoord"
Foto: © SC

Petr Jiracek scoorde één van de belangrijkste doelpunten uit zijn interlandcarrière. De rechterflank zorgde daarmee dat zijn land als groepswinnaar naar de kwartfinales trekt.

Johan Walckiers in Wroclaw

"Het was een heel moeilijke match. Vooraf dachten we dat we aan één punt genoeg hadden om door te gaan, maar dan zagen we tijdens de rust de tussenstand in Rusland-Griekenland. In de tweede helft hebben we gedomineerd. In de eerste was Polen beter, maar we wisten dat ze gingen komen, want zij moesten winnen. Maar ik kan me in de tweede helft geen Poolse kansen meer herinneren tot net voor het einde."

Jiracek bleef ook bescheiden na zijn uiterst belangrijke goal. "Ik was heel snel het veld aan het overrennen en ik hoopte dat als ik in het midden schoot de doelman geen tijd meer zou hebben om van richting te veranderen", glimlachte hij. "Het was een fantastisch gevoel, maar het belangrijkste was dat we doorstoten. Ik zou even blij geweest zijn als iemand anders had gescoord."

Dan maar aan coach Michal Bilek om de loftrompet te steken. "Hij is een steunpilaar van het team. Eerst hadden we even schrik, want hij speelde niet veel bij Wolfsburg op het einde van het seizoen. Maar hij is heel snel fit geraakt en is heel belangrijk geworden voor ons. Ik ben heel tevreden over hem."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties