Anelka schopt keet in China

Anelka schopt keet in China
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Het ambitieuze Shanghai Shenhua dat vele miljoenen investeerde in Nicolas Anelka en Didier Drogba bakt er voorlopig helemaal niets van met een voorlaatste plaats tot gevolg. En kapitein Anelka die amok maakt en binnenkort misschien alweer vertrekt.

Volgens het Laatste Nieuws maakte Nicolas Anelka (33) het te bont na een 1-0 nederlaag tegen rode lantaarn Qingdao Jonoon. De Franse spits, die voorlopig nog maar twee keer tot scoren toekwam in twaalf matchen, lapte de Chinese traditie om na de match te buigen voor de spelers en fans aan zijn laars.

Iets wat de meegereisde Chinezen allesbehalve konden pruimen. Eén supporter drong door tot de kleedkamer en haalde verhaal bij Anelka. De tierende man werd verwijderd maar bij de spelersbus kwam het weer tot een confrontatie. De fan die 1100 kilometer had gereisd voor de uitmatch vroeg Anelka waarom hij niets liet zien vandaag. En stelde dat hij als aanvoerder respect moet tonen voor de fans en een buiging maken net als iedereen.

Terugkeer naar Engeland

Anelka wenkte de fan dichterbij en liet hem echter weten dat die traditie hem niets kon schelen waarna hij in de bus klom. In China zorgt deze vaudeville voor een mediastorm. Nicolas’ aanvoerdersband komt sowieso zwaar in het gedrag maar er zou zelfs sprake zijn van een beëindiging van het contract en een terugkeer naar de Premier League. Zowel Queens Park Rangers als West Ham United zijn geïnteresseerd.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties