Interview Losada: "Te duur geworden"

Losada: "Te duur geworden"
Foto: © SC

Zaterdag begint Beerschot er aan tegen bekerwinnaar Lokeren. Voor de Antwerpse club het seizoen waarin alles beter moet. Hernan Losada tempert echter de verwachtingen van mensen die Beerschot nu al als revalatie van het seizoen zien.

Johan Walckiers in Antwerpen

Hernan, ongeduldig?

Heel ongeduldig. Ik wil al een paar weken er weer aan beginnen. We starten met veel vertrouwen aan deze campagne. Alle batterijen zijn opgeladen.

Er is heel wat veranderd tijdens de zomer. Hoe ervaar jij dat?

We hebben ons goed aangepast, maar het verschil is enorm. Er zijn heel wat nieuwe spelers, een nieuwe coach, andere trainingen en een andere systeem van spelen. Of het systeem beter is dan het vorige? Voor mij is het enige goede systeem dat waarmee je wedstrijden wint.

Jij lijkt een andere rol te gaan krijgen.

In dit systeem heb ik al drie man voor mij. Mijn rol zal helemaal anders zijn. In deze voorbereiding heb ik het meeste goals gemaakt in mijn carrière (6). Maar dat is geen garantie dat ik ook in de competitie veel zal scoren. Volgens mij ga ik meer een assistgever zijn dan een afwerker.

De Nederlandse stijl van Adrie Koster moet je wel liggen: aanvallend.

Ik had al Nederlandse coaches met Harm van Veldhoven en bij Heerenveen ook twee. Ik durf niet zeggen dat Nederlanders speciaal aanvallend spelen. Ze hebben ook allemaal een eigen stijl. Aanvallend spelen is niet genoeg, je moet ook slim spelen. En daar hamert Koster ook wel op.

Je hebt ook een stevige spits voor je met Coulibaly.

Ik heb eerder al met grote, sterke jongens gespeeld. Vorig seizoen stond Sidibé daar, maar het is wel een feit dat je met Elimane de bal vooraan kwijt kunt en daarna kan aansluiten. Volgens mij gaat hij een referentie worden.

Hoe stel je het zelf fysiek?

Heel goed. Ik voelde me vorig seizoen al sterk, maar nu nog iets meer. Met ouder worden lijk ik beter te worden op dat vlak. Misschien loop ik slimmer dan vroeger. (lacht)

Iets anders: ondanks je goed seizoen bleef het kalm rond je?

Ik denk dat ik door mijn goed seizoen te duur geworden ben. (lacht) Er zijn weinig clubs met geld en dat zie je ook. Ik kreeg telefoons uit verschillende landen, maar is niets concreets geweest. Wie? Dat doet er niet toe. Maar eigenlijk had ik nooit de intentie om te vertrekken. Ik ben hier graag.

De mensen hier zien je ook als het boegbeeld van Beerschot. 

Dat speelt een grote rol. Als je zo'n appreciatie krijgt dan geeft dat grote voldoening. Ik ben hier ook één van de leiders. Ik heb de ervaring en wil die rol spelen. 

Ook voor de jonge spelers ben je een voorbeeld.

Ja, dat denk ik wel. Vooral met Öztürk praat ik veel. Of ik verrast ben dat hij in de verdediging staat? Nee, absoluut niet. De coach doet het beste voor de ploeg. Als jonge gast moet je willen spelen, op welke positie dat ook is.

De verwachtingen zijn hoog voor Beerschot. Voelen jullie extra druk?

Druk? Ik alvast niet. De ambitie is om beter te doen dan vorig seizoen. Ik wil ook niet kijken naar het einde van het seizoen. Ik pak het match per match en elke wedstrijd wil ik winnen. Te beginnen met Lokeren, maar de match erna is nu van nog geen belang.

Lokeren thuis? Direct voor de winst gaan?

Natuurlijk, maar het zal niet makkelijk worden. Wij hebben tien nieuwe spelers en Lokeren heeft eigenlijk bijna niets aan zijn ploeg gewijzigd. Zij hebben automatismen terwijl wij nog aan het opbouwen zijn.

Willen jullie dit seizoen werken aan je uitreputatie?

Niet als die ten koste gaat van onze thuisreputatie. Voor mij is de basis thuis altijd winnen en zoveel mogelijk punten buitenshuis halen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties