Smullen geblazen

Tomas Taecke
| 21 reacties
Smullen geblazen
Foto: © SC

De bal gaat zo meteen aan het rollen, een nieuwe competitie wordt op gang geblazen. Vooraleer de tabel volloopt totdat de laatste nul is weggeveegd, beginnen alle eersteklassers dit weekend met een schone lei aan het nieuwe seizoen. 

Geniet nog even van het moment waarbij uw favoriete club door alfabetische of random bepaling misschien bovenaan de rangschikking staat. Zo meteen wordt een nieuwe aflevering van de Belgische Jupiler Pro League op gang gefloten en gaan alle zestien clubs er opnieuw keihard tegenaan.

Aangezien er altijd wel een klein kind in de voetbalfan schuilgaat, brengt ook deze competitiestart de nodige pret met zich mee. Welke club behoudt het langste het maximum? Wie moet het langst wachten op een eerste punt? En hoe ziet de rangschikking er na vijf speeldagen uit? Zestien nieuwe clubshirts, nieuwe sponsors en vooral veel nieuwe gezichten. Op en langs het veld en ook in de bestuurskamer vond hier en daar een vervanging plaats.

De spelers, de trainers, de fans maar ook de media. Iedereen is hongerig naar het nieuwe seizoen. Haalt Club Brugge meteen uit tegen promovendus Waasland-Beveren en loopt Anderlecht al averij op in het gevreesde Guldensporenstadion? Sporting Charleroi, wat staat daar allemaal te gebeuren en brengt Malinwa dan echt wat iedereen ervan verwacht?

Kunnen onze Belgische clubs opnieuw Europees overwinteren en hebben we straks opnieuw een Belgische deelnemer aan de Champions League? Welke trainer wordt het eerst op de straatstenen gegooid en welke coach op rust krijgt daarbij een nieuwe kans? Wie wordt de topschutter, wie wint de Gouden Schoen? Komen de scheidsrechters opnieuw onder vuur te liggen en welke zondaar wordt als eerste van het veld gestuurd?

Al deze vragen zullen de komende weken en maanden een antwoord vinden. Zet jullie schrap want de competitie trekt zich vandaag opnieuw op gang. Onze redactie wenst alle teams, spelers, fans en lezers een fantastisch nieuw voetbalseizoen, waarin emoties en waanzinnige wedstrijdscenario's hopelijk schandalen en scheidsrechterlijke beslissingen op de achtergrond dringen.

Voor het geval u het programma van de openingsspeeldag nog niet uit het hoofd weet, geven we dit nog snel even met u mee.
Op zaterdag wacht Anderlecht een moeilijke opdracht op het veld van de revelatie van vorig seizoen, namelijk KV Kortrijk. Twee uur later komen nog acht clubs in actie. Vele ogen zullen gericht zijn op Club Brugge, dat promovendus Waasland-Beveren ontvangt. Die andere neo-eersteklasser trekt naar Mechelen, de club waar heel veel van verwacht wordt. Beerschot, getooid in het paars-witte shirt dat voorzien is van het Voetbalkrant.com-logo, ontvangt in eigen huis het Lokeren van Peter Maes. Ten slotte bekampen Bergen en OHL elkaar in het Stade Tondreau.

Morgen is er nog AA Gent-Lierse om 18 uur, het tijdstip waarop ook Standard en Zulte Waregem elkaar partij geven. Tot slot mogen Racing Genk en Cercle Brugge de eerste speeldag afronden in de Cristal Arena.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties