Reactie Debutant Sels stopt strafschop: "Ik had een vermoeden"

Tomas Taecke
| 12 reacties
Debutant Sels stopt strafschop: "Ik had een vermoeden"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Het debuut van Matz Sels in de hoogste afdeling is niet onopgemerkt voorbij gegaan. De nieuwe nummer één van Lierse stopte een strafschop en pakte nadien ook uit met een handvol knappe reddingen.

Tomas Taecke in Gent

"Natuurlijk is het mooi om in je eerste wedstrijd een strafschop te stoppen", glunderde Sels na afloop. "We hebben natuurlijk verloren, maar ik mag op een geslaagde wedstrijd terugblikken", aldus Sels.

"Voor de partij had ik een eventuele strafschop besproken met onze keeperstrainer. Ik had wel een vermoeden waar Maréval de bal zou plaatsen, helemaal zeker ben je dat natuurlijk nooit".

"Echt onder de indruk van de omstandigheden was ik niet. Natuurlijk haspelde ik al een resem oefenwedstrijden af, maar de vele toeschouwers of het stadion hebben mij vandaag geen parten gespeeld. Eens je die eerste bal te pakken hebt, loopt de rest vanzelf".

"Zolang de 1-0 op het bord stond, zat er wel nog iets in voor ons. We kregen enkele halve kansen maar kenden geen geluk. Anders konden we nog met een mooi resultaat naar huis gaan".

"De sfeer in de groep is allesbehalve slecht. Deze week trokken we nog op afzondering, dat helpt wel. Maar zoals altijd gaat de sfeer een beetje gepaard met de resultaten, dus moeten we dit wat afwachten".

"Ik besef dat ik nog werkpunten heb, maar ben al heel tevreden met deze prestatie. Eens ik enkele wedstrijden achter de kiezen heb, zal het allemaal nog veel vlotter gaan", aldus Matz Sels.
 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 02/06 KAA Gent KAA Gent

Nieuwste reacties