Hersenvliesontsteking bij Robert Huth doet Engeland opnieuw schrikken

Pieter Vierstraete
| 0 reacties
Hersenvliesontsteking bij Robert Huth doet Engeland opnieuw schrikken
Foto: © SC

Stoke-verdediger Robert Huth (27) ligt momenteel in het ziekenhuis nadat hij afgelopen weekend plots erg ziek werd. De diagnose is nog niet bevestigd maar voorlopig denken de dokters dat de Duitser kampt met een hersenvliesontsteking.

Eerder dit jaar werd Daniel Sturridge van Chelsea opgenomen in het ziekenhuis met een gelijkaardige aandoening. Het bleek toen te gaan om een milde vorm van diezelfde ontsteking. Zijn leven was nooit in gevaar. Of het bij Huth ook zo goed meevalt is nog niet bekend.

“We maken ons grote zorgen”, zegt Stoke City-coach Tony Pullis. “We weten momenteel niet precies de ernst van de situatie, maar woensdag volgen er nog meer tests, dus hopelijk komen we vandaag nog meer te weten”, vervolgt Pullis.

Huth maakte zijn debuut in Engeland bij Chelsea in 2001. Onder José Mourinho mocht hij regelmatig meedoen met het eerste elftal, tot Middlesborough zes miljoen pond voor hem betaalde. Na drie succesvolle seizoenen maakte hij de overstap naar Stoke City waar hij onbetwist titularis werd. Robert Huth heeft 19 caps voor Duitsland, waarin hij twee keer wist te scoren.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties