Premier League belooft strijd tussen clubs uit Manchester en Chelsea

Christophe van den Boom
| 13 reacties
Premier League belooft strijd tussen clubs uit Manchester en Chelsea
Foto: © SC

De Engelse competitie gaat dit weekend van start. Manchester City wil haar titel verlengen, maar moet rekening houden met twee grote rivalen. Zowel Manchester United als Chelsea zullen hen het vuur aan de schenen leggen.

Het elftal van Manchester City is nagenoeg onveranderd tegenover vorig seizoen. Aangezien ze de titel wegkaapten, zijn ze ook dit seizoen opnieuw de grote favoriet.

De Rus van Chelsea, Roman Abramovich, heeft zijn portefeuille opegedaan en enkele vette vissen binnengehaald. De Duitser Marko Marin, de Braziliaan Oscar en onze landgenoot Eden Hazard moeten Chelsea naar de top brengen. De 21-jarige Belg is de absolute toptransfer in de Premier League. De verwachtingen zijn heel hoog gespannen.

De Derde kandidaat is Manchester United. Zij strijden elk jaar mee voor de titel en ook dit seizoen zal dat niet anders zijn. Met Robin Van Persie haalden ze een extra goalgetter bij. Het wordt uitkijken of hij samen met Rooney in de spits kan fungeren.

14 Belgen

In totaal hebben de Engelse ploegen samen zo’n 312 miljoen euro gespendeerd aan inkomende transfers.  De voor ons opvallendste zijn die van Chelsea. Zijn haalden ook deze mercato enkele Belgen binnen: de broertjes Eden & Thorgan Hazard en Kevin De Bruyne, die werd uitgeleend aan Werder Bremen. Met de komst van Jan Vertonghen bij Tottenham telt de Engelse competitie nu 14 Belgen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties