Reactie Peeters: "Keerzijde van de medaille"

Tomas Taecke
| 38 reacties
Peeters: "Keerzijde van de medaille"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Cercle zit in zak en as. De vereniging ging kansloos onderuit tegen Lierse en heeft met één punt uit vijf partijen het dieptepunt onder Bob Peeters bereikt. "Dit is de keerzijde van de medaille", oordeelt de jonge coach van groen-zwart.

Tomas Taecke in Brugge

Bob Peeters raapte al zijn moed samen en stond een halfuur na de wedstrijd de verzamelde pers te woord in de zuid-tribune van het Jan Breydelstadion. Op die persconferentie na de ontluisterende 0-3-nederlaag tegen de Pallieters pleitte de Antwerpenaar voor rust en optimisme.

Tegen 'zijn' Lierse SK ging Peeters met Cercle na een rampzalige eerste helft in het tweede bedrijf plat op de buik. "De eerste helft was nerveus, beide ploegen hadden meer angst om te verliezen dan dat de wil aanwezig was om te winnen", oordeelde Peeters. Groen-zwart kwam na de rust op achterstand nadat Lierse bij een overtreding én gele kaart voor Bidaoui toch een hoekschop kreeg. "Het was een dubieuze beslissing: de bal was buiten op het moment van de overtreding en daarom gaf Loeman een hoekschop. Maar als een aanvallende speler een overtreding maakt, kan er volgens mij geen hoekschop volgen", wist de Cercle-coach.

"De bal ging vervolgens binnen en dan weet je dat het moeilijk wordt", zei Peeters over de 0-1. "Dan pakt een frisse speler na vijf minuten rood en werden we nog tweemaal koud gepakt".

Cercle telt één op vijftien en staat helemaal onderaan het klassement. "Dit begint te wegen op de spelers, dat is ook logisch. Maar het verleden telt niet meer. We moeten niet langer bezig zijn met de vorige seizoenen of de laatste vier wedstrijden. Met het mes tussen de tanden moeten we op zoek gaan naar resultaten. Volgende week op de Freethiel zal het zeker niet gemakkelijker zijn".

"We moeten de rust bewaren en niet teveel negatieve dingen zeggen of schrijven", richtte Peeters zich tot de aanwezige pers. "Dit is de keerzijde van de medaille. Ik heb veel goeie momenten gekend bij Cercle, nu zitten we in de hoek waar de klappen vallen. Ik denk en geloof wel dat we er samen zullen uitkomen".

"Het zou makkelijk zijn om nu om versterking te vragen, maar we moeten er binnen onze mogelijkheden gewoon alles aan doen om snel punten te vergaren. We moeten niet teveel praten maar gewoon snel resultaten boeken", aldus Peeters.
 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties