Analyse Anders bekeken - Speeldag 5

Tomas Taecke
| 12 reacties
Anders bekeken - Speeldag 5
Foto: © SC

Onze redactie neemt de voorbije speeldag elke maandag onder de loep. De evoluties op en rond de Belgische speelvelden worden voor u wekelijks anders bekeken.

Buffalo's in Europa?

Wie de voorbije weken te gast was in het Ottenstadion heeft er zeker op gelet. Tussen tribune 3 en de bezoekersvakken in hangen twee UEFA-vlaggen te wapperen. Vaantjes die nog niet zijn weggehaald na het debacle tegen Videoton. De Europese kater is nochtans stilaan doorgespoeld, getuige daarvan de mentale weerbaarheid die de Buffalo's in het streekduel tegen Lokeren aan de dag legden. "Wie speelt er Europees?", vroegen de Lokerse fans zich af. Uiteindelijk ging de Gentse vlieger op en dropen de Waaslanders af. Het zag er nochtans niet slecht uit voor Peter Maes en de zijnen nadat Rodgers Kola na één van de meest drieste tackles van de laatste vijf seizoenen wandelen werd gestuurd. Helaas strandden ongeveer honderd procent van de Lokerse doelkansen na de pauze tegen de dwarsligger waardoor AA Gent voor het eerst dit seizoen een succesje boekte. Want met alle respect: winnen op de Freethiel is nu niet bepaald een 'mission impossible'. Al zou Cercle Brugge er volgend weekend best tevreden mee zijn.

Dollende Menga en Bourabia

Lierse SK swingt. Althans meer dan de doorsnee Belgische voetbalfan op dit moment denkt. De Pallieters gingen op de openingsspeeldag kansloos onderuit op het veld van AA Gent maar verloren nadien niet meer. Een punt tegen Genk, Bergen en Standard, de volle buit op bezoek bij Cercle Brugge. Twee van de bepalende figuren die door Chris Janssens en Lierse werden opgeraapt en zich momenteel in hun sas voelen zijn Dolly Menga en Rachid Bourabia.

Na de partij bleek in de mixed zone meteen dat beide smaakmakers het goed met elkaar kunnen vinden. De heren dolden erop los en gaven ook tekst en uitleg bij het vieren van hun doelpunten. "Mijn doelpunt was er eentje voor een goeie vriend die fan is van Olympique Marseille", zei de maker van de openingsgoal. "Hij is een fan van Lucho Gonzalez en ik vierde mijn goal net als hem", aldus Bourabia. Toen Menga even later de partij besliste vierde hij op dezelfde manier als zijn maatje. "Ik vier mijn doelpunten altijd op een andere manier maar nu vond ik dit wel leuk", zei de flankspits. Lucho Gonzalez speelt ondertussen opnieuw bij Porto en was ook dit weekend aan het feest. U kan zelf uitmaken in hoeverre Bourabia de feestende Gonzalez wist te imiteren.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties