Lionel Messi kan dit jaar Barcelona's topscorer aller tijden worden

Christophe van den Boom
| 10 reacties
Lionel Messi kan dit jaar Barcelona's topscorer aller tijden worden
Foto: © SC

Lionel Messi verkeert in uitstekende vorm en dat bewijzen ook de statistieken. In drie officiële wedstrijden met FC Barcelona scoorde de Argentijn al vijfmaal. Daarmee is dit zijn beste seizoenstart ooit en als hij dit aanhoudt, is El Pulgo (De Vlo) op weg naar een nieuw record.

De twee treffers van zondagavond in de wedstrijd tegen Osasuna brengen de Argentijnse sterspeler nu al op een totaal van vijf doelpunten in drie officiële wedstrijden, twee in de competitie en de heenwedstrijd van de Supercup. 

In vijftien van de laatste zeventien competitiematchen vond de kleine Argentijn de weg naar de netten. Hij scoorde 31 keer.  Lionel Messi is nog maar 25 jaar oud, maar is alweer op koers voor een nieuw clubrecord.

173 doelpunten

Zijn totaal staat op 173 doelpunten in de Spaanse competitie, wat amper 17 doelpunten verwijderd is van de 190 die César maakte in de periode 1939 - 1955. César is nog altijd recordhouder van het aantal competitiedoelpunten voor de Catalanen, maar Messi lijkt dat record dit jaar te verbreken. 

Messi scoorde ook in de eerste twee competitiematchen van het seizoen. Iets wat bij FC Barcelona geleden is van het seizoen 1928-1929. Daarnaast kan hij woensdag tegen Real Madrid zijn vijftigste treffer van het kalenderjaar te maken. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties