Transfercarrousel: Wat staat er te gebeuren?

Tomas Taecke
| 80 reacties
Transfercarrousel: Wat staat er te gebeuren?
Foto: © SC

Over vier dagen sluit de transfermarkt onherroepelijk. Voetbalkrant heeft opgelijst wat we de komende week nog mogen verwachten qua verschuivingen in de JPL.

Anderlecht
Bij paars-wit behoren enkele uitgaande transfers nog tot de mogelijkheden. De kern is nog steeds iets te breed en bovendien wachten enkele sterkhouders de terugwedstrijd tegen AEL Limassol nog af alvorens te beslissen. Kouyaté bijvoorbeeld gaf eerder aan bij Anderlecht te willen blijven, maar zou wel eens snel op die beslissing kunnen terugkomen als paars-wit dinsdag in het Astridpark faalt. Hetzelfde geldt voor Biglia, al is de interesse in de middenvelder de laatste tijd wel ferm bekoeld. Enkel Norwich lijkt concreet te zijn, maar dat is niet bepaald de droomclub van de Argentijn. Derde doelman Roef geniet de interesse van De Graafschap, een uitleenbeurt van Veselinovic (gegeerd door NEC), Chavarria (gegeerd door Lens) en Reynaldo is eveneens aan de orde. Cercle toonde interesse in die laatste, maar daar heeft de vleugelspits maar weinig zin in.

Bergen
Waar ligt de toekomst van Jérémy Perbet? Zolang de transfermarkt niet is afgesloten, lijkt coach Enzo Scifo de Gouden Stier van vorig seizoen niet in de armen te sluiten. Perbet genoot vooral Italiaanse interesse, maar verkommert op dit moment nog steeds op de Bergense bank. De kans bestaat dat Perbet na 31 augustus nog steeds in het Stade Tondreau speelt en mogelijk weer helemaal de oude wordt bij L'Albert.

Club Brugge
Blauw-zwart meldde dat er geen transfers meer zullen volgen na de verkoop van Akpala en de uitleenbeurt aan Cercle van Bakenga. De enige Bruggeling die zich mogelijk niet bij zijn huidige status zal neerleggen en alsnog vertrekken is Thibaut Van Acker, maar op dit moment ziet dat er niet helemaal naar uit.

Cercle Brugge
Groen-zwart haalde Bakenga binnen als opvolger van de vertrokken Vetokele. De vereniging was in juni al klaar met haar huiswerk, maar bevestigde vorige week dat nu pas echt te zijn. De nederlaag tegen Lierse heeft de bestuurskamer opnieuw aan het denken gezet. Groen-zwart zal voor het sluiten van de transfermarkt misschien toch nog één à twee spelers naar het Jan Breydelstadion lokken.

Racing Genk
Bij de Genkenaars maakt men zich geen verdere zorgen over een eventueel vertrek van Jelle Vossen. De spits tekende bij tot 2017 en lijkt niet in te gaan op de interesse van het Italiaanse Pescara. Of de Limburgers ook Christian Benteke in de provincie kunnen houden, valt af te wachten. Er is veel interesse in de Rode Duivel, die naar eigen zeggen enkel richting de Premier League wil vertrekken.

KV Kortrijk
KVK zag veel aanvallend geweld andere oorden opzoeken en is op dit moment niet al te dik bezaaid met spitsen. Hein Vanhaezebrouck heeft deze week een onderhoud met het bestuur in de hoop nog wat extra spelers te kunnen aantrekken. Verwacht wordt dat KVK nog één à twee inkomende transfers realiseert alvorens de transfermarkt sluit. Verder is Peter Czvitkovics op zoek naar een nieuwe club aangezien de Kerels niet langer op hem rekenen.

Waasland-Beveren
De Waaslanders haalden ondertussen achttien spelers binnen en onderhandelen nog met Onder Turaci, ooit aan de slag bij Standard en La Louvière. 

Standard
Standard liet Mujangi Bia deze week nog vertrekken. Ook Pocognoli stuurde aan op een transfer, maar lijkt toch in Luik te blijven. Vooral Benfica toonde interesse in de vleugelverdediger.

Beerschot
De Ratten verkochten Fjulason en bereikten een akkoord met gewezen vedette Raul Bravo. De 31-jarige Spaanse verdediger legt maandag medische testen af op het Kiel en wordt mogelijk alsnog transfervrij aangetrokken. Ook bestaat de kans dat enkele overbodige spelers nog van de hand worden gedaan.

Lierse
De Pallieters hengelen naar de diensten van Hassan, maar hebben de laatste wedstrijden bewezen dat ze klaar zijn voor de strijd. Ook daar zal er mogelijk niets meer aan de spelerskern gewijzigd worden.

AA Gent

De Buffalo's beschikken over een ruime en degelijke spelerskern die een gooi kan doen naar Europees voetbal. Extra spelers hoeven we niet meer te verwachten, wel kan er nog iemand vertrekken. Vooral Stijn De Smet wordt steevast gepasseerd en wil wekelijks aan spelen toekomen. Hoewel de Bruggeling zich graag in het Gentse elftal wil knokken, kan hij in extremis nog verkocht of verhuurd worden.

Charleroi

Bij de Carolo's is het doorgaans een duiventil en tovert voorzitter Bayat met de regelmaat van de klok wel eens een wit konijn uit zijn hoed. Momenteel is de Finse spits Dalla Valle op proef. Als hij zich op Mambourg kan bewijzen, hebben de Henegouwers er nog een extra speler bij.

OHL

Bij OHL is vooral de uitgaande transfer van Wim Raymaekers aan de orde. De verdediger staat in de ploeg maar verdient naar eigen zeggen te weinig. Zijn contract van in de tweede afdeling is nog steeds niet aangepast, waardoor hij straks mogelijk naar een geïnteresseerde Nederlandse club trekt. Verder komt Frederik Boi helemaal niet aan spelen toe bij de Leuvenaars. De Bruggeling voelt zich wel uitstekend in zijn sas in het Leuvense en is helemaal niet van plan om te vertrekken.

Zulte Waregem

De kern van Essevee is netjes uitgebalanceerd en breed genoeg om de voorbije kwakkelseizoenen van zich af te schudden. We verwachten nog weinig nieuws van aan de Gaverbeek wat betreft transfers.

Lokeren

Sporting Lokeren doet het met vrijwel dezelfde spelerskern als vorig seizoen. Het zou ons dan ook verbazen mocht er plots nog veel beweging zijn op Daknam. De Zuid-Afrikaanse middenvelder Bailey is sinds vandaag op proef in de Durmestad.

KV Mechelen

Malinwa beschikt over drie volwaardige doelmannen, waarvan de derde in rang aast op een transfer. Wouter Biebauw was dicht bij Charleroi, maar keerde toch terug naar het Argos Stadion. Mogelijk valt er deze week nog een oplossing uit de bus voor hem.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties