Van den Brom: "Moeten hun defensie kapot spelen"

Van den Brom: "Moeten hun defensie kapot spelen"
Foto: © SC

John van den Brom oogde rustig in aanloop van de partij tegen Limassol. Nochtans zijn de belangen heel groot en de druk navenant. "Ik heb alle vertrouwen dat we doorgaan", aldus de Nederlander. "Dat zijn we ook verplicht."

Johan Walckiers in Anderlecht

Dat de belangen groot zijn, was ook te zien aan de aanwezige persmeute. Van den Brom probeerde de druk wel weg te houden van zijn elftal. "De ploeg is goed en het belangrijkste voor mij is dat er geen blessures zijn. Tuurlijk is het belang groot, voor de club en voor de spelers, maar dat had geen invloed op onze voorbereiding."

Dat Limassol niet naar Anderlecht komt om de deuren open te zetten, mag duidelijk zijn. "Ze zullen hun voorsprong met hand en tand verdedigen, maar dat mag geen reden zijn om zoals vorige week in hun spel mee te gaan. In die val mogen we niet meer trappen", benadrukte Van den Brom. "We moeten een voetballende oplossing vinden. We moeten hun verdedigend blok kapot spelen."

In bestuurskringen zullen ze echter lak hebben aan mooi of attractief voetbal morgen: kwalificeren, dat is het enige dat telt. "Eén goal volstaat. Druk? Niet anders dat men bij Anderlecht gewend is. Ik weet dat het financieel belang groot is, maar ik durf zeggen dat niemand daar bij de aftrap nog aan gaat denken. We zijn het gewoon aan onze stand verplicht om door te gaan en ik heb er alle vertrouwen in dat we dat ook gaan doen."

Dat wil wel niet zeggen dat Anderlecht onbesuisd naar voor gaat trekken. "Ik hecht veel belang aan de organisatie. 1-0 is voldoende en die goal mag zelfs in de laatste minuut vallen. We willen op de helft van de tegenstander spelen, maar dat moet je opbouwen. Ik heb ook vertrouwen dat mijn defensie de nul kan houden. Maar we mogen niet direct naar voor trekken en achteraan alles open zetten."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties