Analyse Waar blijven die 'stevige versterkingen' voor Genk?

Robby Morren
Robby Morren
| 16 reacties
Waar blijven die 'stevige versterkingen' voor Genk?
Foto: © SC

Half juli, tijdens de ploegvoorstelling, lieten Dirk Degraen en Gunther Jacob optekenen dat Genk nog 'stevige versterkingen' zou halen. Enkele dagen voor het sluiten van de transfermarkt zitten trainer Mario Been -en de supporters- nog steeds op hun honger.

Begin augustus haalde Genk nog wel doelman Van Hout binnen maar die werd gehaald als doublure voor Köteles die, na zijn blunders tegen Cercle, opnieuw prima staat te keepen. De Poolse doelman Sandomierski, die vorig jaar voor 1,6 miljoen euro werd gekocht, zit nu in de tribune. Verder bleef het angstwekkend stil op transfervlak in Limburg.

Zondagavond viel Derrick Tshimanga uit, wellicht geraakt hij niet tijdig speelklaar voor de belangrijke return tegen Luzern donderdag. Trainer Mario Been sakkert met reden want het bestuur haalde nog altijd geen doublure voor Tshimanga. "Ik ben daar ongelukkig over want de club weet al langer dat we op die positie niet met een luxeprobleem zitten", aldus de coach.

Depanneur Anele
Tegen Zulte Waregem moest Anele, die dit seizoen al op alle posities in de defensie voetbalde, depanneren op de linksback. "De eerste minuten dat ik die positie moest innemen was het moeilijk. De tegenstander weet dat ik rechtsvoetig ben, het was dus heel belangrijk om het verstandig te spelen", vertelde Anele zondagavond.

Sarr en Masuero
Vorig jaar lijfde men net voor het sluiten van de transfermarkt nog Masuero en Sarr in, twee aankopen die nooit brachten wat van hen werd verwacht. Benteke ontbolsterde dan weer wel bij Genk. Het bestuur heeft, na vandaag, nog welgeteld 4 dagen om de beloofde 'stevige versterkingen' te halen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties