"Onze ploeg zat vorig seizoen vol volgevreten vedetten"

Fabian Morren
| 30 reacties
"Onze ploeg zat vorig seizoen vol volgevreten vedetten"
Foto: © SC

Lierse schroefde zijn budget de voorbije maanden flink terug. "Onze loonlast ligt liefst vier miljoen euro lager dan een jaar geleden", vertelt CEO Jesse De Preter aan HLN.

"Onze loonlast lag veel te hoog. Slechts vijf à zes Begische clubs hadden een grotere loonmassa en dat stond niet in verhouding tot onze sportieve resultaten", zegt De Preter.

Daarom liet de club spelers als Sonck, Maric en Nicaise gaan. "Ik wil het vorige bestuur niets verwijten. Lierse zat op een gegeven moment in zulke slechte papieren dat in een paniekreactie zware contracten werden getekend. Het was echter duidelijk dat dit niet kon blijven duren. In één jaar hebben we onze loonkost ongeveer gehalveerd. We geven nu zowat vier miljoen euro minder uit aan lonen."

"En toch hebben we nu een betere ploeg dan vorig seizoen", vervolgt De Preter. "Eigenlijk zat onze kern vorig seizoen vol volgevreten vedetten. We hadden een oude en dure ploeg, die te weinig presteerde omdat de mentaliteit slecht was. Voor sommigen was elk excuus goed om niet te moeten trainen. Deze groep is wél hongerig."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties