Interview "Club had beter gewonnen in Bordeaux"

Tomas Taecke
| 16 reacties
"Club had beter gewonnen in Bordeaux"
Foto: © SC

Cercle Brugge belegde vrijdagmiddag een zeldzaam doordeweeks persmoment. Bob Peeters richtte zijn blik op de nakende derby en de minder voorspoedige competitiestart die Cercle de voorbije twee maanden heeft genomen.

Tomas Taecke in Brugge

Geflankeerd door manager Yvan Vandamme stond Bob Peeters kort na de middag de verzamelde pers te woord. De coach van de Bruggelingen hoopt met goed voetbal het tij tegen buur Club te keren, maar wil zich niet al te veel blindstaren op het resultaat van die derby.

"We moeten opnieuw aan voetballen toekomen, kansen creëren en ons handelsmerk in ere herstellen. Met positief voetbal moeten we overwinningen trachten af te dwingen zoals we dat twee seizoenen gedaan hebben. We mogen ons niet blindstaren op de resultaten of al te ver vooruit kijken. Het belangrijkste is dat we tegen Club Brugge een goeie prestatie afleveren".

Cercle puurde slechts één punt uit de eerste zeven wedstrijden. De crisissfeer die rond de vereniging hangt, maakt het er voor Peeters en zijn spelers niet eenvoudiger op.

"Het is zo dat er extra druk van buitenaf op ons afkomt, wat we hier niet gewoon zijn. Dat is nieuw en niet eenvoudig voor mijn spelers. We mogen niet beginnen twijfelen en denken dat we niets meer kunnen. We doen ons uiterste best en meer kunnen we ook niet doen. Voorlopig werden we niet beloond voor het geleverde werk, maar dat kan niet blijven duren. De voorbije jaren hebben we enorm veel gewonnen, het zou straf zijn mocht dit nu plots niet meer lukken".

De mix van ervaring en jong geweld, die Cercle vorig seizoen net niet in PO1 loodste, laat het dit jaar grandioos afweten. Om de hoofden in de aanloop van de derby vrij te maken, werd psycholoog Johan Desmadryl opnieuw naar het Jan Breydelstadion gehaald.

"We werken al langer samen met Johan, die ons vaak helpt maar ook niet constant op de vereniging aanwezig is. Deze week heeft hij wel zaken aangegeven die ons in de toekomst kunnen helpen. Spelers die in het hoofd wat overbelast zijn, kunnen dat tegen hem beter van zich afpraten dan tegen de technische staf. Die gesprekken kunnen voor bevrijding zorgen, maar mirakels zullen ze ook niet verrichten".

De leeggemaakte hoofden geven zondag om 14.30u aartsrivaal Club Brugge partij. De wedstrijd bij uitstek om het tij te keren, al is dat natuurlijk eenvoudiger gezegd dan gedaan.

"Er is in principe geen betere match dan die tegen de leider om het tij te keren. Zeker omdat iedereen er al van uitgaat dat we verloren zijn. Wel zullen we een bijzonder scherp Club ontmoeten na de uitschuiver in Bordeaux. Ze hebben een tik gekregen, maar zullen er zondag wel staan. Europees gelden er andere wetten. Er zijn veel geblesseerden aan de overkant, maar veel verschil maakt dat niet. Ze hebben een kern van veertig mensen. Als je ziet dat Vadis Odjidja op de bank zit, dat zegt genoeg. Ze beschikken over een spelerskern en budget om voor de titel mee te strijden, dat is de realiteit. In het belang van het Belgisch voetbal had ik hen liever zien winnen in Bordeaux. Dat geldt trouwens voor alle Belgische clubs die het coëfficiënt kunnen opkrikken".

Vaak is de sfeer en de stemming op een club afhankelijk van de resultaten, maar bij Cercle blijkt dat niet zo te zijn. Peeters hoeft niet veel moeite te doen om de neuzen in dezelfde richting te krijgen.

"Het valt goed mee om de groep positief te houden en de goeie sfeer te bewaren. Als ik in de stad mensen tegen het lijf loop, dan zijn die ook optimistisch gestemd. Ze zien dat de spelersgroep er alles aan doet. Voor een jonge coach die nog heel veel moet leren is dit niet leuk, maar wel bijzonder leerrijk. Ik hoop daar later de vruchten van te plukken".

"Vorig seizoen stonden we rond die tijd aan kop en gaf ik met flair en uitstraling een persconferentie. Moet ik mij nu wegsteken? Het liefst heb je na zeven speeldagen het maximum van de punten, maar dat is nu eenmaal niet het geval. Het heeft geen zin om bedrukt te zijn. We moeten gezamenlijk aan de kar trekken in de hoop dat hij snel in beweging zal komen", aldus Bob Peeters.
 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties