Reactie "Perfecte wedstrijd voor Genk"

Robby Morren
Robby Morren
| 3 reacties
"Perfecte wedstrijd voor Genk"
Foto: © SC

Na de 3-0 winst tegen Videoton spraken we met een zeer tevreden Kristof Van Hout. De doelman van RC Genk kon de nul houden en merkt dat de communicatie met de verdediging prima loopt.

"Het zat goed in elkaar bij ons, we hebben geduldig gespeeld. We wisten dat de tegenstander zich zou terugtrekken op de eigen helft en dat zij moeilijk te ontwrichten zijn maar we scoorden dan toch vrij snel die 1-0. Daarna moesten zij op zoek naar een goal en kwam er voor ons meer ruimte."

"Tijdens de tweede helft zijn we gewoon rustig gebleven en hebben we bijna niets weggegeven en scoorden we nog 2 keer. Onze organisatie stond perfect. Ik denk dat het een perfecte wedstrijd was voor Genk."

Genk legde bij momenten mooie en snelle combinaties op de grasmat. "We hebben de bal heel goed rondgespeeld, heel geduldig opgebouwd en naar voor toe geprobeerd sneller te spelen. Het was een verdiende overwinning", oordeelde Van Hout.

Communicatie
"De communicatie tussen mij en de verdedigers verloopt goed. Dat zijn dingen die moeten groeien en als we nu de voorbije 2 matchen bekijken is er niet veel fout gelopen met die communicatie. We gaan proberen dat zo te houden en nog te verbeteren."

Nul gehouden
"Als je Europees speelt en je begint thuis, dan is het belangrijk dat je die campagne goed kan starten. Voor mij is het natuurlijk ook leuk dat we die nul konden houden. Dat is heel mooi meegenomen. Dit is een opsteker en hier moeten wij op verder bouwen." 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties