Frank De Boer: "Thuis mag je nooit verliezen"

Koen Schaaphok
| 0 reacties
Frank De Boer: "Thuis mag je nooit verliezen"
Foto: © SC

Zaterdag staat er een Eredivisietopper op het programma. Dan ontvangt landskampioen Ajax leider FC Twente in Amsterdam. Ajax-trainer Frank De Boer wil Twente de eerste nederlaag van het seizoen toedienen.

Ajax is sinds de nederlaag tegen FC Utrecht vorig seizoen ongeslagen in de Eredivisie, maar de ploeg liet dit seizoen al zes punten liggen in de Eredivisie. Vooralsnog geen issue voor De Boer. "Ik heb er alle vertrouwen in dat we met de jongens een goede reeks kunnen blijven neerzetten tot het einde van het seizoen", spreekt hij over het puntenverlies op de persconferentie in aanloop naar het duel met FC Twente. 

Wedstrijden in de Amsterdam ArenA moeten voor Ajax altijd vanzelfsprekend gewonnen worden, vindt de Boer. "Thuis mag je nooit verliezen. In eigen huis moeten we laten zien dat we sterker zijn en kunnen we ons eigen spel spelen. Thuis moet je altijd kunnen winnen.", vervolgt de trainer van Ajax.

FC Twente staat aan kop in de Eredivisie en heeft vooralsnog in competitieverband geen punt verloren. Mochten de Tukkers winnen, lopen ze maar liefst negen punten uit op landskampioen Ajax. "Wij willen morgen hun eerste nederlaag toebrengen", zegt De Boer. "Twente is al jarenlang één van de favorieten voor de titel. Het blijft gewoon een goed voetballend team."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties