KBVB: "Beschamende opkomst beker"

Koen Schaaphok
| 80 reacties
KBVB: "Beschamende opkomst beker"
Foto: © SC

Weinig Belgische voetbalfans liggen wakker van de beker. Amper 35.782 fans kwamen naar de stadions voor alle 16e finales samen deze week. De KBVB en de clubs denken dat het midweekvoetbal de schuldige is.

Bij de Belgische voetbalbond zijn ze op z’n zachtst uitgedrukt niet tevreden. "Soms leek het beschamend. Al enkele jaren moeten we door de overvolle kalender bij de entree van de eersteklassers de eerste twee ronden midweeks programmeren”, klinkt het vanuit de bond tegen Het Laatste Nieuws. "Dat lokt minder volk, want op een woensdagavond is het minder evident om van Charleroi naar Deinze te rijden of van Zaventem naar Brugge."

35.782 fans voor 16 duels, dat maakt 2.236 toeschouwers per wedstrijd: 20 procent minder dan vorig jaar en bijna 50 procent minder dan vijf jaar geleden. Een onrustwekkende trend. Volgens de KBVB ligt het ook aan andere factoren zoals de aantrekkelijkheid van de affiche en de kostprijs van de tickets. “Als je als fan van Anderlecht kan kiezen tussen Boussu Dour of Malaga, wat doe je dan?", klinkt het.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties