Lambrecht: "Lokerse sfeer is negatief"

Koen Schaaphok
| 54 reacties
Lambrecht: "Lokerse sfeer is negatief"
Foto: © SC

Sporting Lokeren-voorzitter Roger Lambrecht heeft een open brief namens zichzelf naar de supporters op de site van de club geplaatst. Lambrechts wil naar eigen zeggen zo een 'genuanceerde schets' maken van de club.

In de brief blikt de voorzitter kort terug op de voorbije maanden. De jammerlijke campagne in de Europa League maar ook het vertrek van Benji De Ceulaer en de verliespartijen thuis tegen Kortrijk en Leuven. Een kleine mentaliteitsverandering bij sommigen volgens de voorzitter. “Dit zorgde ervoor dat de golf van optimisme die er was na het behalen van de Beker, afbrokkelde. Bij sommigen sloeg de sfeer zelfs om in puur en onnodig negativisme.”

Lambrecht laat eveens noteren dat hij nog in zijn trainer gelooft. “Ik geloof nog altijd ten zeerste in de tandem Willy Reynders - Peter Maes. Hun resultaten spreken voor zich. Zij hebben ervoor gezorgd dat we nog altijd over een kwalitatieve kern beschikken, zelfs zonder Benji De Ceulaer”, vertelt Lambrecht, die overigens het vertrek van De Ceulaer als onvermijdelijk ziet. “We hebben hem moeten laten gaan omdat hij zelf weg wou, te allen prijze. Hij wou hogerop, naar Anderlecht of naar Genk. Anderlecht haakte in laatste instantie af en dus zette hij in op Genk. Een speler tegenhouden die  echt weg wil, is zo goed als onmogelijk geworden, dat beseft iedereen die het wereldje kent. Aan paniekaankopen gaan we ons niet bezondigen. Maar dat er “iets bij moet komen” beseffen we ook. Maar dan wel één of twee spelers die dadelijk in de basis staan.”

Met de trouw van de Lokerse aanhang in moeilijke tijden is de voorzitter tevreden, de opkomst daarentegen kan beter. Zeker in het eigen Daknamstadion. “De fans zijn, naast het zuiver sportieve en het commerciële, een heel belangrijke derde pijler. Ik kan dat niet genoeg benadrukken. Sporting Lokeren beschikt over ruim 5000 trouwe supporters die de spelers steunen, ook als het wat minder gaat. Alleen: ruim 5000 toeschouwers bij de thuiswedstrijden is gewoon onvoldoende. Het deed me pijn om deze week in de krant te moeten lezen, dat we het op één na laagste toeschouwersaantal hebben van eerste klasse, ook al verdient ons  voetbal beter. Dat wordt mijn topprioriteit. Dat aantal moet en zal omhoog”, aldus een vastberaden Roger Lambrecht.

Afsluiten doet Lambrecht op nuchtere wijze. “Sporting Lokeren zal wel nooit de Champions League winnen. Natuurlijk niet. Ik wil dan ook pleiten voor realisme. Sporting Lokeren is op dit moment een gezonde vaste waarde in het Belgisch voetbal en mijn eerste bekommernis is, om dat zo te houden. Ik zal altijd de steun van een heleboel mensen nodig hebben. Jullie zijn daarin een onmisbare schakel, dat besef ik ten volle. Wij hebben elkaar nodig. Samen willen we van Sporting Lokeren de parel van het Wase voetbal laten zijn en blijven”, besluit Roger Lambrecht.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties