Looneisen Tevez te hoog voor PSG

Christophe van den Boom
| 11 reacties
Looneisen Tevez te hoog voor PSG
Foto: © SC

Manchester City-aanvaller Carlos Tevez stond deze zomer dicht bij een transfer naar het Franse Paris Saint- Germain. Maar zijn hoge loon stond een overgang in de weg, want die 'strookte niet met de filosofie van de club'.

Tevez wilde vorig seizoen vertrekken nadat hij in de Champions League in botsing kwam met trainer Roberto Mancini. PSG wilde de Argentijn graag aan zijn selectie toevoegen, maar zijn hoge looneisen gooiden roet in het eten. Nochtans haalde de club eerder al sterspelers Zlatan Ibrahimovic en Thiago Silva van AC Milan.

“Dat de transfer niet doorging, was niet omdat Carlos niet wilde komen. Het was omdat wij zijn looneisen niet accepteerden”, vertelde voorzitter Al-Khelaifi aan het Duitse Sportbild. “Hij wilde komen, maar wij willen geen hoge lonen betalen aan onze spelers. Tevez vroeg teveel en dat botste met de filosofie van de club, dus weigerden we.”

De Qatarees verdedigde ook de lonen die hij uitkeert, nadat Karl-Heinz Rummenigge, bestuurder van Bayern Munchen, verklaarde dat hij ziek werd van het loon dat Ibrahimovic betaald krijgt. “Als hij daar ziek van wordt, dan moet hij naar de dokter", reageert Al-Khelaifi. "Wij letten op onze uitgaven. Thiago Silva verdient bijvoorbeeld geen cent meer dan hij deed bij AC Milan. Daarnaast is Ibrahimovic in mijn ogen de beste aanvaller ter wereld.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties