Poetin staat achter Witsel

Poetin staat achter Witsel
Foto: © SC

De loonkwestie bij de spelers van de Russische topclub Zenit Sint-Petersburg houdt Rusland nog altijd in de ban. Het kamp Witsel heeft nu steun gekregen uit een onverwachte hoek.

Niemand minder dan de Russische president Vladimir Poetin, een grote supporter van Zenit en tegelijkertijd ook de machtigste man van het land, vindt dat spelers een salaris moeten verdienen dat gelijk staat aan hun kunnen. De president verdedigde zo de dure transfers van Rode Duivel Axel Witsel en Braziliaan Hulk. “Supporters willen wereldsterren zien. Geen spelers die komen uitbollen, maar voetballers op de top van hun kunnen.”

Beide spelers werden op het einde van de transferperiode door Zenit van Portugal naar Rusland gehaald. Witsel kwam voor 40 miljoen euro over van Benfica en Hulk voor 50 miljoen van Porto. Het zijn niet zozeer die bedragen, maar eerder de lonen van de twee vedettes die niet eerlijk zijn tegenover de Russische spelers, vinden sommige spelers. Axel Witsel ontvangt een jaarloon van om en bij de drie miljoen en Hulk een jaarsalaris van 6,5 miljoen, naar verluidt een veelvoud van het loon van hun Russische ploegmaats.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Russische Premier League

Nieuwste reacties