Samuel Eto'o weer beschikbaar voor Kameroen

Koen Schaaphok
| 2 reacties
Samuel Eto'o weer beschikbaar voor Kameroen
Foto: © SC

Samuel Eto'o wil weer voor de Kameroense nationale ploeg voetballen. Vorige maand had de spits van Anzhi nog een uitnodiging geweigerd uit protest tegen de volgens hem amateuristische bond.

“De Ontembare Leeuwen kunnen opnieuw rekenen op Samuel Eto'o.” Dit konden vele gelukkige Kameroeners lezen op de website van de speler. "Op vraag van de hoogste autoriteiten van het land heb ik besloten mijn houding te veranderen en mij weer beschikbaar te stellen voor de ploeg."

 


Eto'o zat eerder dit jaar acht maanden schorsing uit omdat hij een oefenmatch tegen Algerije had geboycot. Er ontstond onenigheid tussen Samuel Eto’o en Eyong Enoh (Ajax) en de Kameroense voetbalbond inzake niet-betaalde bonussen. Beide spelers riepen hun collega’s op tot een boycot en werden uiteindelijk geschorst. "Nu brand ik weer van verlangen om mijn land te dienen zoals ik de voorbije vijftien jaar heb gedaan", aldus Samuel Eto’o.

Eto’o mag zich eveneens de best betaalde voetballer ter wereld noemen. Hij verdient bij het steenrijke Russische Anzhi per seizoen 20,5 miljoen. Op 14 oktober speelt Kameroen in Yaoundé tegen Kaapverdië in de voorronde van de Africa Cup 2013. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

African Cup of Nations

Nieuwste reacties