'Vargas komt voor 100 procent terug'

Koen Schaaphok
| 149 reacties
'Vargas komt voor 100 procent terug'
Foto: © SC

Ronald Vargas stond woensdag tijdens de bekerwedstrijd tegen Boussou Dour voor het eerst in lange tijd in de basis bij Anderlecht. De Venezolaan leverde echter geen beste beurt af. "Binnenkort heeft Anderlecht er een geweldige speler bij", luidt het.

Ronald Vargas speelde, net als de rest van paars-wit, een bleke wedstrijd tegen Boussou Dour. De landskampioen slaagde er lang niet in om de netten te doen trillen. De Venezolaanse middenvelder was een schim van zichzelf in de moeizame 2-0-zege. In tegenstelling tot zijn medespelers heeft Vargas veel blessureleed achter de rug. “Je mag niet verwachten dat hij meteen weer op topniveau voetbalt. Dat kan gewoonweg niet”, aldus Lieven Maesschalck, de kinesist van Vargas tijdens zijn revalidatie.

Na twee zware knieblessures leek het erop dat Vargas vanaf het begin van het seizoen zou meedraaien bij paars-wit. Een pijnlijke val op de elleboog besliste daar anders over. “Het is niet zo dat hij bleef sukkelen met één blessure”, vertelt Maesschalck aan Het Nieuwsblad. Hij kon wel lopen, maar had wedstrijdritme nodig. Daar ontbreekt het hem nu aan. Maar als er één ding is waar ik zeker van ben, dan is het dat hij voor de volle honderd procent terug zal keren.”

Volgens Maesschalck zal de tijd bewijzen dat Vargas geen blessuregevoelige miskoop is. “Geef hem tijd en Anderlecht heeft er een geweldige speler bij. Op medisch vlak heeft hij bergen verzet om te revalideren en op het vlak van mentaliteit is hij helemaal top. Hij moet er nu enkel voor zorgen dat hij die laatste vijf procent van zijn herstel goed doorkomt. Als Anderlecht en hijzelf daarop letten, komt het goed”, besluit Maesschalck.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties