Zukanovic opgeroepen voor Bosnië en Herzegovina

Koen Schaaphok
| 20 reacties
Zukanovic opgeroepen voor Bosnië en Herzegovina
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

KV Kortrijk-verdediger Ervin Zukanovic is door bondscoach Safet Sušić opgeroepen voor de komende twee kwalificatiewedstrijden van Bosnië en Herzegovina voor het WK 2014 in Brazilie. Dat heeft hij zelf bekend gemaakt. Zukanovic kan dus binnenkort zijn debuut maken voor de Draken.

Op 12 oktober speelt Bosnië-Herzegovina uit tegen Griekenland en op 16 oktober ontvangt de nummer 30 op de wereldranglijst Litouwen in eigen huis. Voorafgaand aan het EK in Polen en Oekraïne, was Zukanovic er naar eigen zeggen nog van overtuigd dat hij bewust buiten de selectie werd gehouden. "In Bosnië is het zo dat je zonder contacten niet in de nationale ploeg komt. Terwijl heel het land mij in de ploeg wil, ben ik nog nooit gebeld geweest. Enkel via managers en contacten kan je in de ploeg terechtkomen. Die mensen bellen mij wel op, maar daar ga ik absoluut niet op in”, vertelde de verdediger destijds. “Natuurlijk is het een droom van mij om voor Bosnië uit te komen, maar ik weiger op deze corrupte manier in het nationale team te komen."

Blijkbaar is Zukanovic nu alsnog ‘gewoon’ opgeroepen. Boris Pandza van KV Mechelen maakt al een tijdje deel uit van de vaste Bosnische kern maar kampt met een blessure. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

EK

Nieuwste reacties