Vilanova: "Benfica is gevaarlijk"

Koen Schaaphok
| 0 reacties
Vilanova: "Benfica is gevaarlijk"
Foto: © SC

FC Barcelona is vanavond, net zoals tegen bijna elke ploeg ter wereld, tegen Benfica de favoriet. Coach Tito Vilanova wil zich echter niet bezondigen aan onderschatting van de tegenstander.

In aanloop naar het treffen in de groepsfase van de Champions League liet de Spanjaard dan ook weten een vurig Benfica te verwachten. "Ik denk niet dat Benfica achterover gaat leunen en op ons gaat wachten. Het is hun eerste thuiswedstrijd en daarom denk ik niet dat ze tevreden zullen zijn met slechts een punt."

De oefenmeester van de Catalaanse topclub vreest vooral de aanval van de Portugezen. Temeer omdat Barcelona met veel blessures zit. Gerard Pique en Thiago Alcantara kunnen niet spelen en Carles Puyol, Andres Iniesta en Adriano zijn nog niet in staat om negentig minuten op Champions League-niveau te presteren. "Ik maak me druk om de aanval van Benfica. Maar we zullen op onze eigen manier voetballen. Sevilla had ook goede buitenspelers en creëerde gevaar over de flanken. Het belangrijkste is dat we onze identiteit niet verliezen", spreekt Tito Vilanova. "Het gaat geen eenvoudige wedstrijd worden. De laatste twee keer dat we hier speelden hebben we hier niet gescoord. Ze zijn erg gevaarlijk in de aanval over de zijkanten. Benfica is een grote club”, besluit de trainer van FC Barcelona.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties