Interview Mununga: "Koster nog nooit zo kwaad gezien"

Mununga: "Koster nog nooit zo kwaad gezien"
Foto: © SC

De twee nederlagen op rij zijn zwaar aangekomen bij Beerschot. Joachim Mununga bedaart echter de gemoederen: "We wisten dat we niet alles gingen winnen. We moeten positief blijven", aldus de aanvaller.

Johan Walckiers in Antwerpen

Beerschot kreeg na de 12 op 12 twee klappen na elkaar: in de beker tegen STVV en in de competitie tegen Bergen. "Na de wedstrijd tegen Bergen hebben we gepraat. Correctie, de trainer heeft gepraat vooral. Het was nodig. We wisten dat we niet alles konden winnen, maar de bekeruitschakeling en die punten die we te grabbel gooiden tegen Bergen deden pijn", aldus Mununga

Wat was de conclusie van dat gesprek?

We moeten oppassen dat we niet in een negatieve spiraal belanden. Maar we hebben genoeg ervaring. Bergen beschouwen we als een ongelukje. De tweede helft was al beter en Berthelin speelde een heel sterke wedstrijd. Maar we hadden minstens een punt moeten meepakken, dat beseffen we ook. 

Genoeg ervaring zeg je. Speel jij dan ook een rol in het kalmeren van de jongens?

Dat komt van iedereen: van de jonge spelers, van de technische staf en ook van de supporters. Zij mogen zich nu niet tegen ons keren. Het is een oproep aan hen om de ploeg te blijven steunen. We hebben een heel speciaal publiek, een agressief publiek. Maar dat bedoel ik positief. 

Het bekeravontuur dat nu al over is, moet nog het meeste pijn doen?

Ja, dat is heel zuur. Eigenlijk is het ongelooflijk dat we verliezen tegen STVV, dat had nooit mogen gebeuren. We moeten dat snel vergeten, maar wel de les onthouden.

Jij zat op de bank tegen Sint-Truiden?

Ik heb daar met de trainer over gesproken. Hij wil de anderen ook kansen geven. Hij beslist nog altijd, ik ben maar gewoon een speler. We verliezen samen en winnen samen.

Ben je al 100 procent?

Dat is iets te vroeg om te zeggen. Eerst moeten we de play-offs I halen en dan moet iedereen honderd procent zijn. 

Jij bent één van de weinige spelers die rechtuit zegt dat PO I een must is.

De voorzitter heeft dat ook gezegd en de trainer wil het ook. We hebben ook de ploeg om er te geraken. We zijn goed bezig nadat we zoveel nieuwe spelers moesten inpassen. De automatismen beginnen te komen. Het wordt moeilijk, maar niet onmogelijk.

Na Bergen was de coach heel kwaad. Heb je hem ooit al zo boos gezien?

(denkt na) Nee, echt niet. Hij had ook reden om boos te zijn. Dat is het teken van een goede trainer. Hij kan vriendelijk zijn op de juiste momenten, maar als het moet maakt hij zich ook boos. Hij heeft een goede ploeg en verwacht veel van ons, maar niet meer dan dat we kunnen. Tegen Bergen lieten we dat niet zien.

Maar jij blijft positief?

Kijk, als iemand na Groningen gezegd had dat we nu op deze positie gingen staan, had ik direct getekend daarvoor. We moeten gewoon positief blijven.

Donderdag spreekt Mununga over de wedstrijd tegen Gent en zijn vrienden Coulibaly en Mboyo.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties