Drogba: "Hard werk wordt beloond"

Christophe van den Boom
| 0 reacties
Drogba: "Hard werk wordt beloond"
Foto: © SC

Dat Didier Drogba in China veel geld verdient, daar bestaat geen twijfel over. De aanvaller van Shanghai Shenhua vangt ongeveer twaalf miljoen euro per jaar. Hijzelf vindt dat hij er recht op heeft, na jaren hard werken.

“Als je hard werkt, wil je beloond worden. Zo simpel is het”, vertelt de Ivoriaan aan Le Sport 10. “Er zal altijd geschokt worden gereageerd op salarissen, vooral in Frankrijk. Maar in de grote steden is de beloning nu eenmaal groter. Er is sprake van veel jaloezie tegenover profvoetballers.”

Ook vindt hij dat de mensen te denigrerend denken over voetballers. “Ze denken dat je geen hersenen hebt. En dat je enkel op de bal jaagt en doelpunten maakt om miljoenen te verdienen”, vervolgt de spits. “Maar in het leven krijg je wat je verdient.”

Drogba is gelukkig in China. “Ik wilde een andere cultuur en een andere wereld ervaren. Deze ervaring is ander dan wat ik kende. Ik geniet ervan om te spelen in China. Al is het anders dan Londen, waar mijn kinderen verblijven. China is lang afgesloten geweest van de buitenwereld, maar de dingen veranderen. Het is een geweldige opportuniteit om hier te kunnen leven.”
 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties