Turcq: "Mboyo is een voorbeeldprof"

Christophe van den Boom
| 6 reacties
Turcq: "Mboyo is een voorbeeldprof"
Foto: © SC

Rode Duivel Llombe Mboyo beleefde niet altijd zo'n gelukkige tijd. Na zijn eerste poging als profspeler eindigde hij in de criminaliteit en zelfs in de gevangenis. Daar werd hij opgemerkt door Sporting Charleroi.

Na de gebeurtenissen in Brussel, herpakte de aanvaller zich. Door hard te werken kon hij nieuw leven blazen in zijn carrière. “Hij heeft zijn carrière als profvoetballer kunnen herlanceren bij Sporting Charleroi”, aldus Mogi Bayat in De Standaard. “We hebben ook andere jongens de kansen gegeven, zoals de neven van Mboyo.”

“We hielden die jongens wel uit elkaar. Niet om sportieve redenen, het was beter voor de jongens als ze niet samen bij Charleroi bleven spelen”, aldus Bayat.

Nadien trok de huidige Rode Duivel naar Kortrijk. Daar bleef hij slechts enkele maanden. Lang genoeg om op te vallen met zes doelpunten. Gent trok hem aan en Trond Solied acht de waarde van zijn speler heel hoog. “Hij speelde erg sterk in dat eerste deel van het seizoen. Ook andere clubs moesten dat zien. Toen gent, toch een topclub, hem een aanbod deed, konden we dat niet weigeren”, aldus Patrick Turcs, sportief manager van Kortrijk.

Over de voetballer niets dan lof. “Ik kan er geen slecht woord over zeggen. Behalve een toptalent is hij een brave, bedeesde jongen. In de korte tijd dat hij hier was, heeft hij geen enkele reden tot bezorgdheid gegeven. Hij kwam altijd stipt op de trainingen en gaf zich 100 procent voor de club. Een echte voorbeeldspeler.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties