Interview Wilmots: "Mancini moet mij niet bellen"

Tomas Taecke
| 26 reacties
Wilmots: "Mancini moet mij niet bellen"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Twee dagen voor de kwalificatiepartij tegen de Schotten sprak Marc Wilmots de verzamelde pers toe. De bondscoach ergert zich aan de oeverloze discussie rond Eden Hazard en de nogal wantrouwige ingesteldheid van Roberto Mancini, de clubcoach van de onzekere Vincent Kompany.

Tomas Taecke in Neerpede

Kort na de middag en de ochtendtraining verscheen Marc Wilmots in de perszaal van het oefencentrum in Neerpede. Tijdens de persconferentie liet de bondscoach uitschijnen dat hij stilaan klaar is met de media die de positie en prestaties van Eden Hazard onophoudelijk in vraag stellen.

"Ik weet nog niet of Eden dinsdag zal spelen", liet de bondscoach noteren. "Ik begrijp ook niet waarom iedereen altijd met één speler bezig is. Ik steun Eden, zoals ik elke speler altijd ten volle steun. Het is leuk voor de media dat er wat beweegt rond zijn persoon, maar voor mij telt dat niet. In Servië hadden we een probleem in de omschakeling. Ik heb toen ingegrepen en hem op zijn positie van destijds bij Lille laten spelen. Toen was ons elftal veel meer in evenwicht. Het probleem zat hem in de omschakeling van balbezit naar balverlies. Als topspeler moet je in beide richtingen kunnen omschakelen, anders is er een probleem".

Met de zege in Belgrado op zak oogt de situatie in de kwalificatiepoule voor de Rode Duivels op dit moment voorspoedig. België moet op dinsdag wel Schotland weten te verslaan opdat de gouden driepunter tegen Servië straks niet voor niets is geweest.

"Zoals altijd moeten we rustig en nuchter blijven. We hebben iets moois op zak maar ook tegen Schotland moeten we winnen. We spelen thuis, de spelers moeten het doen. Ik ben niet bezig met de tegenstander en hun eventuele crisis, dat is niet mijn probleem. Het enige wat mij interesseert is hoe wij dinsdag voor de dag zullen komen. De Schotten hanteren de Britse stijl en zullen nooit afgeven. Maar dat zullen wij ook niet doen. Of ik meevoel met de Schotse coach die ter discussie staat? Wij hebben een moeilijk vak. Maar Schotland komt hier spelen en wij willen absoluut winnen. Op een geschenk hoeft hij in ieder geval niet te rekenen".  

De opvallendste afwezige tijdens de zondagtraining was Vincent Kompany. De aanvoerder van Man City en de Rode Duivels was onzeker in de aanloop van de partij in Servië maar kon toch zonder problemen de negentig minuten afhaspelen. Op zondag bleef hij vooral uit voorzorg aan de kant. Toen onze Schotse collega's de bondscoach vroegen of Roberto Mancini - de coach van Kompany bij de Citizens - hem gebeld had, reageerde Wilmots enigszins gepikeerd.

"Ik heb Vincent tijdens de oefenwedstrijd tegen Nederland aan de kant gelaten. Dinsdag spelen we een kwalificatiewedstrijd voor het WK en bovendien is Kompany topfit. Mancini heeft bijgevolg geen enkele reden om mij op te bellen. Wij hebben vrijdag absoluut geen risico genomen met hem en doen dat eigenlijk nooit met om het even welke speler", aldus Marc Wilmots.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties