Interview Van den Brom: "De Sutter speelt te veel als afleiding voor Dieu"

Van den Brom: "De Sutter speelt te veel als afleiding voor Dieu"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Anderlecht zal het vanavond zonder Dieumerci Mbokani moeten stellen. De Congolees sukkelt met een neusbreuk. Hoe de Brusselaars voor de dag zullen komen, is nog koffiedik kijken. "Ik heb maar twee echte spitsen in mijn kern", aldus John van den Brom.

Johan Walckiers in Anderlecht

John, bij afwezigheid van Mbokani zal je het systeem misschien moeten aanpassen?

"We zullen dat een andere invulling moeten geven. Thuis komen we graag met twee spitsen voor de dag, maar ik heb er maar twee echte in mijn groep: Mbokani en De Sutter. Gelukkig hebben we wel heel wat spelers die op een andere manier die positie kunnen invullen."

Met die interlandweek en een match op vrijdag is de voorbereiding wel heel kort.

"Jammer genoeg konden we maar één 'training' doen. Veel jongens kwamen rechtstreeks uit het vliegtuig naar de club. Ik had liever op zaterdag gespeeld. Als trainer zie je het natuurlijk altijd graag anders."

Jullie spelen veertien matchen in twee maanden. Denk je al over roteren?

"Nu nog niet. Dat zien we wel binnen enkele weken. Ik bekijk het week voor week. Voor sommige jongens is het natuurlijk al een drukke periode geweest, maar ik zag een fitte groep op training."

Je hebt onlangs aangegeven dat je Biglia en Jovanovic beslissender wilt zien?

"Ik heb in een interview inderdaad gezegd dat ik Jovanovic meer beslissend voor ons wil zien in zijn acties en dat 'Lukie' hoger moet gaan spelen. Ik heb ook gezegd dat we meer killers moeten hebben. We moeten meer halen uit het hoog aantal kansen dat we hebben. Ik heb de goal van Kompany gezien. Dat is een killer-goal."

Heb je De Sutter daar al over aangesproken, want die trapt zelf te weinig naar onze bescheiden mening.

"Tom legt zich te veel neer bij zijn rol als afleiding voor Dieu. Hij speelt vaak te ver van de goal terwijl hij als spits toch aanwezig moet zijn in de zestien. Nu kan dat ook niet meer, want Dieu zal er een poosje niet zijn. Hij zal zich moeten profileren."

En Waasland-Beveren?

"Een ploeg die niets te verliezen heeft. Er zijn twee mogelijkheden: of ze komen voor een resultaat of ze gaan hun kans. Maar ik denk niet dat ze hier open gaan komen voetballen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties