Opstal houdt Rapide Lebbeke af in derby

Gentil Dossche
| 1 reacties
Opstal houdt Rapide Lebbeke af in derby
Foto: © SC

Een wilskrachtig Eendracht Opstal pakte zijn eerste thuiswinst na een derby waarin Rapide Lebbeke aanvallend te onmondig bleef of op een sterk collectief geheel stuitte.

De bezoekers tekenden voor het eerste gevaar maar Jeff De Visscher mikte te hoog (5’). Aan het kwartier was Maarten Munaron attent op een gevaarlijke terugspeelbal. Jan Straetman trapte een hoekschop op het hoofd van Chakib Charifi en Michael Ecker verlengde de bal in doel (21’). Rapide was van slag en kon pas kort voor de rust echt reageren. Munaron haalde met brio een knal van Jeroen Scheerlinckx uit de kruising (40’). Aan de overzijde liet Charifi een open kans liggen op een voorzet van Joachim Van Hoomissen (42’). Munaron kon een scherpe vrije trap van Nico Verhaegen nog met de vingertoppen wegwerken (45’).

Ook na de pauze had Rapide heel wat moeite om de thuisverdediging te ontwrichten. Opstal counterde gevat al aarzelde Stef Mertens te lang op een voorzet van Michael Mannaerts (56’). Tim Van der Elst en Straetman geraakten niet voorbij Malfait na hoekschop. Aan het uur kopte Maarten Cooreman een voorzet van Verhaegen naast. Munaron had een voetveeg nodig op een knal van Verhaegen (68’). Op een vrijschop van Peter De Pauw ging de thuisgoalie goed plat (71’). De bezoekers bleven de druk opvoeren maar dat hield ook risico’s in. Souhail Farratou knalde eerst een voorzet van Straetman onbesuisd over, maar na balverlies bij Rapide ging de snelle aanvaller alleen af op Malfait en die was kansloos (87’).

Volgende zondag trekt Opstal naar Merelbeke en is Rapide Lebbeke gastheer voor Melsele.

Eendracht Opstal: M. Munaron, Ecker, Van der Elst, Deleau, Haegeman, Mertens (80’ Farratou), Noben, Charifi (75’ Maes), Straetman, Mannaerts (89’ Saerens), Van Hoomissen

Rapide Lebbeke: Malfait, Rusabana, J. De Visscher, Wauters (80’ S. De Visscher), Scheerlinckx, De Saedelaere (75’ Zahriou), P. De Pauw, Vanderhaegen, Vierbergen (55’ Cooreman), Van Impe, De Winne.

Doelpunten:21’ Ecker 1-0, 87’ Farratou 2-0

Kaarten: geel: Wauters, Van Hoomissen, Maes

Scheidsrechter: Jan Arys

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Oost-Vlaanderen (1)

Nieuwste reacties