"Beter evenwicht in de ploeg"

Koen Schaaphok
| 0 reacties
"Beter evenwicht in de ploeg"
Foto: © SC

Frank Vercauteren had wellicht nooit gedacht dat het er op een dag uit zou zien als nu. Coach van de Portugese topclub Sporting Lissabon en zelfs ex-bondscoach van de Rode Duivels. Ook al was het maar voor een paar wedstrijden, Vercauteren herinnert zich nog veel.

Frank Vercauteren nam in 2009 als interim-trainer het roer over van de ontslagen René Vandereycken, maar al na een paar matchen liet hij de nationale selectie voor wat het was. “Interim-coach zijn is heel gevaarlijk. Iedereen wist op dat moment dat Dick Advocaat na mij ging komenen zelfs de spelers wisten dat ik maar twee, drie matchen zou blijven. Dat zag je ook. Op die manier hoefde het voor mij niet meer.”

Toch werd toen de basis gelegd voor wat nu het elftal is dat voor ons een ticket naar het WK moet verzorgen. Grote namen binnen de selectie als Vincent Kompany, Marouane Fellaini en de 18-jarige Eden Hazard. “Maar dat is ondertussen al zo lang geleden. Toen begonnen ze pas, nu spelen ze allemaal bij topcubs”, aldus Vercauteren tegenover Het Nieuwsblad.

Evenwicht

“Dat is drie-vier jaar dat ze nog progressie hebben kunnen maken. Bovendien is er een beter evenwicht in deze ploeg. Nu zitten ze ook niet in een poule met Duitsland of Spanje, dus ze moeten de ambitie hebben om zich te kwalificeren. Maar aan Brazilië zelf denken, mogen ze pas als ze zich daadwerkelijk geplaatst hebben.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties