Interview "Kan Van Geneugden niets verwijten"

Tomas Taecke
| 1 reacties
"Kan Van Geneugden niets verwijten"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Frederik Boi loopt er na een vervelende rugblessure alweer enkele weken bij aan Den Dreef. De Leuvenaars doen het op dit moment uitstekend waardoor de rechterflank op dit moment begripvol is voor de keuzes die coach Ronny Van Geneugden maakt.

Met vijf zeges in de laatste zes wedstrijden hoeft OHL-coach Ronny Van Geneugden weinig aan zijn elftal te sleutelen. Frederik Boi is één van de gepasseerde Leuvenaars die zich neerlegt bij zijn invallersstatuut en vooral blij is dat zijn team de zeges aan elkaar rijgt.

"De rugblessure heb ik achter mij kunnen laten en ondertussen ben ik bijna weer topfit", vertelt Frederik Boi in een gesprek met Voetbalkrant.com. "Ik heb nog enkele weken nodig om wat ritme op te doen maar kan op training alweer voluit gaan. De laatste drie wedstrijden maakte ik ook deel uit van de wedstrijdselectie dus dat gaat de goede richting uit".

"De ploeg doet het fantastisch goed met 15/18. De elf spelers die in de basis staan doen het uitstekend en de trainer heeft op zich weinig reden om zijn ploeg door elkaar te schudden. Ik ben ook niet iemand die na een blessure verwacht om meteen weer in de ploeg te staan. Bovendien hebben we bijna dertig spelers in de kern, dus de concurrentie is loodzwaar".

"Ik wacht geduldig af en begrijp dat de trainer nu weinig of niets wijzigt aan zijn elftal. Ngolok en Azevedo zitten in dezelfde situatie. We werken keihard op training en moeten wachten op onze kansen".

OH Leuven nestelde zich ondertussen in de top zes en verloor op Sclessin voor het eerst na vijf opeenvolgende overwinningen.

"We spelen met heel veel vertrouwen en scoren bijzonder vlot. De groep hangt uitstekend aan elkaar en iedereen gunt de ander alles. Vaak is het zo dat spitsen of topschutters enkel voor eigen succes gaan, maar hier is dat opvallend genoeg andersom. De groepsgeest is fantastisch en ligt volgens mij ook aan de basis van de mooie reeks die we neerzetten".

"Natuurlijk staat een voetballer het liefst tussen de lijnen, maar op dit moment leg ik mij zonder al te veel problemen neer bij deze situatie. Ik werk hard op training en weet dat er speelkansen zullen volgen. De ploeg wint vrijwel alles op dit moment en dat kan ik alleen maar toejuichen. Uiteindelijk is het ook leuker om bij een vlot draaiende ploeg naast het elftal te vallen dan bij de rode lantaarn of een degradatiekandidaat", aldus Frederik Boi.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties