Courtois, Barça en Bilbao winnen, Messi gaat Pélé voorbij

Sander De Graeve
| 16 reacties

In record van hoogste aantal goals in een kalenderjaar stond Pélé met 75 tweede. Messi scoorde twee goals in de overwinning tegen Mallorca, zijn teller in 2012 staat nu al op 76, 9 minder dan recordhouder Muller.

Mallorca - Barcelona 2-4

Messi stond op 74 goals in dit kalenderjaar en ging voor het aantal van Pélé. Hij scoorde in de 44e minuut de 0-2 voor Barça, goal 75 was binnen. Xavi had in de 28e minuut al de 0-1 voor zijn rekening genomen. Een minuut na de goal van Messi maakte Tello er 0-3 van, de ruststand.

Mallorca kwam gedreven uit de kleedkamer en scoorde twee goals in drie minuten. Victor mocht vanop de stip de 2-3 binnenschieten in de 58e minuut. Het stond toen net drie minuten 1-3 na de goal van Pereira.

Messi bracht zekerheid in de 70e minuut en ging meteen ook met de tweede van Pélé aan de haal. De Argentijn moet 85 halen om het record van Gerd Muller te evenaren. Barcelona staat na de overwinning nog steeds stevig op kop in La Liga. Het telt nu elf punten voor Real Madrid dat derde staat. Real speelt wel nog op Levante.

Atlético Madrid - Getafe 2-0

De ploeg van Thibaut Courtois had de schaapjes al op het droge in de eerste helft van de wedstrijd tegen de buren uit Getafe. Adrián (ex-Benfica) en Arda Turan tekenden voor de doelpunten. Het was eens niet Falcao die scoorde voor Atlético, hij bleef 90 minuten op het veld zonder te scoren.

Thibaut Courtois speelde de volledige wedstrijd en hield de nul. Atlético blijft tweede met drie punten achterstand op Barcelona.