Dzeko verlost City tegen Tottenham

Christophe van den Boom
| 5 reacties

Manchester City won vanmiddag zijn duel tegen Tottenham met 2-1. Invaller Dzeko was opnieuw van goudwaarde, want hij trapte net voor affluiten het winnende doelpunt tegen de netten.

City kwam na 21 minuten spelen op achterstand. Steven Caulker kopte een vrije trap van Tom Huddlestone tussen de palen. Op het eerste zicht leek doelman Joe Hart de redding te brengen, maar hij tikte het leer ietwat ongelukkig in eigen doel. De Engelsman ging niet geheel voluit.

Het was wachten tot na de rust op meer doelpunten. Sergio Aguero trof in de 65Ste minuut raak. Hij onderschepte de bal en rondde zijn actie zelf af.  Na het gelijkspel tegen Ajax stond trainer Mancini onder grote druk en een nieuw gelijkspel was geen optie. Een kwartier voor affluiten kreeg de Italiaan de ingeving om Edin Dzeko voor de leeuwen te gooien en dat wierp zijn vruchten af. Twee minuten voor het einde van de reguliere tijd trapte hij het winnend doelpunt binnen.

Door de overwinning komt City op een voorlopige tweede plaats en heeft het twee punten achterstand op leider en stadsrivaal Manchester United. Chelsea, die voorlopig derde in de stand staat, neemt het straks nog op tegen Liverpool. Als het wint dan herovert het de tweede plek.