Gullit: "Duitsland en Nederland hebben geen wereldsterren"

Christophe van den Boom
| 6 reacties
Gullit: "Duitsland en Nederland hebben geen wereldsterren"
Foto: © SC

De Nederlander Ruud Gullit heeft gezegd dat Nederland en Duitsland geen sterren in hun rang hebben. Volgens de ex-Oranje-international hebben enkel Lionel Messi, Cristiano Ronaldo en Neymar recht op dat label.

Gullit geeft wel toe dat Duitsland een van de sterkste elftallen van de wereld heeft. “Het Duitse nationale team is er sterk op vooruit gegaan. Jullie aanvallend voetbal is fantastisch. Jullie hebben een van de beste ploegen van de wereld”, vertelde hij aan Bild.

Op de vraag welke spelers hij de sterren van het team vond, was Gullit heel duidelijk. “Sterren? Jullie hebben geen sterren! Er zijn enkel goede spelers, hele goede speler, geweldige spelers en drie wereldsterren. De sterren zijn voor mij persoonlijk Messi, Ronaldo en Neymar. Marco Reus is een geweldige speler, maar geen superster.”

Om geen heisa te veroorzaken, maakte de Nederlander de vergelijking ook met Oranje. “Heeft Nederland sterren? Juist. We hebben amper spelers met ervaring: Robben, Van Persie en van der Vaart. Verder hebben we heel veel jonge spelers in het team. Woensdag zal het dan ook heel moeilijk worden, want onze verdediging is niet heel stabiel.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties